Fartfylld flatbäddsskrivare i fokus

Mimaki JFX-2513 premiärvisas på Fespa i Amsterdam. Foto: Pressbild

När Mimaki gästar årets Fespa-mässa i Amsterdam är det nya uv-flatbäddsskrivaren JFX600-2513 som har huvudrollen. Men företaget visar även upp fler nyheter: De fyra skrivarna i UJF-serien och en 3d-skrivare av desktopmodell.

Under mässan bjuds det på livedemonstrationer av nya maskiner och exempel på applikationer. Framför allt blir det premiärvisning av led-uv-skrivaren JFX600-2513 med inkjet, en högvolymsskrivare i storformatsklassen.

Nya uv-led-skrivare

Dessutom visas även de fyra nya uv-led-skrivarna i UJF-serien, som Sign&Print skrivit om tidigare. UJF-7151 plus II är utvecklad för en sömlös och pålitlig höghastighetsproduktion. Den är, enligt Mimaki, 190 procent snabbare än sin föregångare UJF-7151 och är utrustad med flera skrivhuvuden som printar dubbelt med CMYK. De tre mindre skrivarna i UJF-MkII e-serien kan hantera tyngre media som till exempel trä, metall och glas.

 

Nya UJF-7151 plus II ska vara 190 procent snabbare än sin föregångare, utlovar Mimaki. Foto: Pressbild

Instegsmodell för 3d-printing

Den kompakta 3d-skrivaren 3DUJ-2207 med fullfärgsmöjligheter står också i rampljuset i Mimakis monter. En skalbar instegsmodell för dem som inte vågat ta steget till 3d-printing tidigare.

Covid-anpassad monter

Slutligen finns det chans att se Mimakis “100-serie” in action, en maskinserie som lanserades mitt i pandemin och som därmed inte heller presenterats för allmänheten tidigare. Hög produktivitet och pålitlighet samt stor flexibilitet när det gäller applikationer utlovar tillverkaren.

– Vi ser fram emot att kunna bjuda in kunder att möta oss personligen på Fespa i år. Förutom ett fullspäckat program med banbrytande teknik, inspirerande kundfall och massor av “buzz” kommer vår monter att vara covid-anpassad. Vi har gjort allt för att se till att besökarna kan njuta av evenemanget på ett säkert sätt, till exempel att integrera digitalt innehåll för att undvika onödig trängsel och fysisk kontakt, säger Danna Drion, General Manager Marketing på Mimaki Europe, i ett pressmeddelande från företaget.

Fespa Global Print Expo 2021 äger rum i Amsterdam den 12-15 oktober.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *