Fartfylld flatbäddsskrivare i fokus

PUBLICERAD: 27 september 2021
UPPDATERAD: 27 september
Mimaki JFX-2513 premiärvisas på Fespa i Amsterdam. Foto: Pressbild

När Mimaki gästar årets Fespa-mässa i Amsterdam är det nya uv-flatbäddsskrivaren JFX600-2513 som har huvudrollen. Men företaget visar även upp fler nyheter: De fyra skrivarna i UJF-serien och en 3d-skrivare av desktopmodell.

Under mässan bjuds det på livedemonstrationer av nya maskiner och exempel på applikationer. Framför allt blir det premiärvisning av led-uv-skrivaren JFX600-2513 med inkjet, en högvolymsskrivare i storformatsklassen.

Nya uv-led-skrivare

Dessutom visas även de fyra nya uv-led-skrivarna i UJF-serien, som Sign&Print skrivit om tidigare. UJF-7151 plus II är utvecklad för en sömlös och pålitlig höghastighetsproduktion. Den är, enligt Mimaki, 190 procent snabbare än sin föregångare UJF-7151 och är utrustad med flera skrivhuvuden som printar dubbelt med CMYK. De tre mindre skrivarna i UJF-MkII e-serien kan hantera tyngre media som till exempel trä, metall och glas.

 

Nya UJF-7151 plus II ska vara 190 procent snabbare än sin föregångare, utlovar Mimaki. Foto: Pressbild
Instegsmodell för 3d-printing

Den kompakta 3d-skrivaren 3DUJ-2207 med fullfärgsmöjligheter står också i rampljuset i Mimakis monter. En skalbar instegsmodell för dem som inte vågat ta steget till 3d-printing tidigare.

Covid-anpassad monter

Slutligen finns det chans att se Mimakis ”100-serie” in action, en maskinserie som lanserades mitt i pandemin och som därmed inte heller presenterats för allmänheten tidigare. Hög produktivitet och pålitlighet samt stor flexibilitet när det gäller applikationer utlovar tillverkaren.

– Vi ser fram emot att kunna bjuda in kunder att möta oss personligen på Fespa i år. Förutom ett fullspäckat program med banbrytande teknik, inspirerande kundfall och massor av ”buzz” kommer vår monter att vara covid-anpassad. Vi har gjort allt för att se till att besökarna kan njuta av evenemanget på ett säkert sätt, till exempel att integrera digitalt innehåll för att undvika onödig trängsel och fysisk kontakt, säger Danna Drion, General Manager Marketing på Mimaki Europe, i ett pressmeddelande från företaget.

Fespa Global Print Expo 2021 äger rum i Amsterdam den 12-15 oktober.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449