Horizon visar framtidens smarta fabrik

PUBLICERAD: 5 oktober 2021
UPPDATERAD: 5 oktober
”Connectable Factory Automation” är årets tema under Horizon Smart Factory. Foto: Pressbild

Inline och automation i alla processer, både för ark och rulle till rulle. Det står på agendan när Horizon bjuder in till Horizon Smart Factory 2021 (HSF2021).

När Horizon Smart Factory arrangerades för första gången i november 2019 lockade eventet mer än 3 000 besökare. Den 18-22 oktober är det dags igen. Årets tema är ”Connectable Factory Automation”.

Tolv företag medverkar

Horizon Smart Factory 2021 (HSF2021) hålls på Horizon Innovation Park (HIP) i Japan. På HIP skapas en ”smart fabrik” som knyter samman prepress-, tryck- och efterbehandlingsprocesser till en tidsbesparande och strömlinjeformad produktion. Horizon har bjudit in tolv andra världsledande tillverkare av tryckmaskiner som också medverkar. Bland andra kommer Ricoh, Canon och Konica Minolta demonstrera sina digitalpressar sammankopplade med Horizons efterbehandlingsutrustning inline.

Horizon visar också upp sitt  iCE-link-system som övervakar maskinernas drift och produktivitet. Systemet innebär att produktionen kan övervakas i realtid och Horizon kan se när maskinerna exempelvis behöver underhållsservice och hur mycket de producerar.

Demonstrationer dagligen

Under HSF2021 kommer även flera maskinnyheter från de medverkande företagen se dagens ljus för första gången. Varje dag blir det online-demonstrationer som hålls på engelska av Colin Flinn, för alla som inte har möjlighet att närvara i Japan. Klockan 09 varje morgon finns det möjlighet att följa med på en digital rundtur som tar cirka 30 minuter. Olika digitala processer visas varje dag.

Registrering till de digitala rundvisningarna kan göras via denna länk.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Framtiden för SPG: "Nu accelererar vi igen"

Det har varit lite tyst kring Scandinavian Print Group (SPG) på sistone. Det finns en förklaring till det – och det kommer att hända saker framöver.
Esben_Mols_Kabell

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2