Horizon visar framtidens smarta fabrik

“Connectable Factory Automation” är årets tema under Horizon Smart Factory. Foto: Pressbild

Inline och automation i alla processer, både för ark och rulle till rulle. Det står på agendan när Horizon bjuder in till Horizon Smart Factory 2021 (HSF2021).

När Horizon Smart Factory arrangerades för första gången i november 2019 lockade eventet mer än 3 000 besökare. Den 18-22 oktober är det dags igen. Årets tema är “Connectable Factory Automation”.

Tolv företag medverkar

Horizon Smart Factory 2021 (HSF2021) hålls på Horizon Innovation Park (HIP) i Japan. På HIP skapas en “smart fabrik” som knyter samman prepress-, tryck- och efterbehandlingsprocesser till en tidsbesparande och strömlinjeformad produktion. Horizon har bjudit in tolv andra världsledande tillverkare av tryckmaskiner som också medverkar. Bland andra kommer Ricoh, Canon och Konica Minolta demonstrera sina digitalpressar sammankopplade med Horizons efterbehandlingsutrustning inline.

Horizon visar också upp sitt  iCE-link-system som övervakar maskinernas drift och produktivitet. Systemet innebär att produktionen kan övervakas i realtid och Horizon kan se när maskinerna exempelvis behöver underhållsservice och hur mycket de producerar.

Demonstrationer dagligen

Under HSF2021 kommer även flera maskinnyheter från de medverkande företagen se dagens ljus för första gången. Varje dag blir det online-demonstrationer som hålls på engelska av Colin Flinn, för alla som inte har möjlighet att närvara i Japan. Klockan 09 varje morgon finns det möjlighet att följa med på en digital rundtur som tar cirka 30 minuter. Olika digitala processer visas varje dag.

Registrering till de digitala rundvisningarna kan göras via denna länk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *