Fespa 2021 har slagit upp portarna

Årets upplaga av Fespa Global Print Expo hålls i Amsterdam. Foto: Anja Degerholm

Efter ett uppehåll under pandemiåret 2020 är Fespa Global Print Expo tillbaka. I år äger mässan rum på RAI Amsterdam i Nederländerna den 12-15 oktober. Sign&Print är på plats i Amsterdam för att rapportera om det senaste inom branschen.

Årets tema är “Bringing Colour Back”. Tusentals besökare och några hundra utställare väntas delta på mässan, som visar det senaste inom trycktekniker, material och produkter när det gäller skylt, textiltryck och storformat.

Det blir flera produktlanseringar under mässdagarna, bland annat visar Swissqprint upp nya flatbäddsskrivare, Agfa har världspremiär för sin nya flaggskeppsskrivare för inkjet och Mimaki tar med sig flera nyheter, inte minst den nya uv-flatbäddsskrivaren för högvolymsproduktion.

 

Vem är Europa-mästare i car wrapping? Det ska i vanlig ordning avgöras under Fespa.

Tävling i bilfoliering

I Hall 2 pågår European Sign Expo där besökarna kan få inspiration när det gäller allt som har med skyltlösningar att göra, till exempel digital signage, gravyr, etsning och LED-belysning. För femte gången i rad medverkar även Printerious Showcase som visar applikationer inom inredningsdesign. Det kretsar kring hur print kan förändra inredning och vilka möjligheter som finns på marknaden.

Precis som tidigare år återkommer publikfavoriten World Wrap Masters Europe. Vinnaren koras fredagen den 15 oktober och får äran att delta i World Wrap Masters Final under Fespa i Berlin nästa år.

 

Printerious Showcase visar hur print kan höja inredningsdesign. Foto: Pressbild

Fespa Live och covid-anpassning

Eventet är covid-19-anpassat med bland annat bredare gångar och utökad städning. För att komma in på mässan krävs antingen bevis för att man har vaccinerat sig, tillfrisknat från sjukdomen eller tagit ett negativt test. Dessutom ska så mycket interaktion som möjligt vara kontaktlös, därför får besökarna sitt entrémärke digitalt.

Nytt för i år är Fespa Live, en livestream som bjuder på intervjuer med utställare som berättar om bland annat innovationer och maskinnyheter. Medverkar gör representanter för Canon, Brother, Durst, Mimaki och Roland DG.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *