Elitron visade skärbord med nytt huvud

PUBLICERAD: 14 oktober 2021
UPPDATERAD: 14 oktober
Carsten Vilain Jensen, vd för svenska återförsäljaren Convertec, var på besök i Elitrons monter under Fespa. Foto: Claes Nordström

Italienska skärbordstillverkaren Elitron var på plats under Fespa för att visa två av sina produkter: Kombo SD och Kombo SDC. Carsten Vilain Jensen, vd för svenska återförsäljaren Convertec, hade också tagit sig till Amsterdam för att möta framför allt de nordiska kunderna.

– Vi visar en ny generation av tidigare maskiner med bland annat nya skärhuvuden. Elitron gör hela tiden förbättringar och optimerar tekniken, berättar Carsten Vilain Jensen.

Kombo SD och Kombo SDC har samma grund, men med den skillnaden att SDC har ett band som kontinuerligt matar fram jobben. Kombo SD kan utrustas med ett längre bord som kan köra två olika jobb parallellt, till exempel wellpapp tillsammans med tunna textilapplikationer.

Några svenska installationer

Båda modellerna är utrustade med Elitrons patenterade kamerateknik Seeker System som i en automatiserad process känner av vilka jobb som ska utföras och hur de ska göras. Convertec har gjort några installationer på den svenska marknaden, bland annat en Kombo SDC hos Stema i Borås.

– De här skärborden väger 15 ton, jämfört med konkurrenternas bord som väger kanske två ton. De är överdimensionerade och stabila för industriell produktion. Det är verkligen marknadens Rolls Royce, säger Carsten Vilain Jensen.

 

Skärsystemet Kombo SD kan förlängas och utföra två olika jobb parallellt.
Tror på stark tillväxt

Förväntningarna inför årets Fespa-mässa var ganska försiktiga, men både Elitron och Convertec tyckte det var viktigt att synas. Flödet av besökare har också varit större än väntat.

Framåt väntar, enligt företagets prognoser, en betydande tillväxt.

– Trots covid-19 är Elitron på god väg att fördubbla sin produktion av maskiner, säger Carsten Vilain Jensen.

 

Kombo SDC är utrustad med ett matarband.

Läs vidare

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Stor skärbordsspecial: Borden blir större och mer automatiska

Skärbord återfinns hos allt fler grafiska företag. Flatbed-skärteknologin rymmer många möjligheter för efterbehandling av specialmedier. Effektiviseringen och automatiseringen ger snabb tillväxt.
cut_02

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2