Elitron visade skärbord med nytt huvud

Carsten Vilain Jensen, vd för svenska återförsäljaren Convertec, var på besök i Elitrons monter under Fespa. Foto: Claes Nordström

Italienska skärbordstillverkaren Elitron var på plats under Fespa för att visa två av sina produkter: Kombo SD och Kombo SDC. Carsten Vilain Jensen, vd för svenska återförsäljaren Convertec, hade också tagit sig till Amsterdam för att möta framför allt de nordiska kunderna.

– Vi visar en ny generation av tidigare maskiner med bland annat nya skärhuvuden. Elitron gör hela tiden förbättringar och optimerar tekniken, berättar Carsten Vilain Jensen.

Kombo SD och Kombo SDC har samma grund, men med den skillnaden att SDC har ett band som kontinuerligt matar fram jobben. Kombo SD kan utrustas med ett längre bord som kan köra två olika jobb parallellt, till exempel wellpapp tillsammans med tunna textilapplikationer.

Några svenska installationer

Båda modellerna är utrustade med Elitrons patenterade kamerateknik Seeker System som i en automatiserad process känner av vilka jobb som ska utföras och hur de ska göras. Convertec har gjort några installationer på den svenska marknaden, bland annat en Kombo SDC hos Stema i Borås.

– De här skärborden väger 15 ton, jämfört med konkurrenternas bord som väger kanske två ton. De är överdimensionerade och stabila för industriell produktion. Det är verkligen marknadens Rolls Royce, säger Carsten Vilain Jensen.

 

Skärsystemet Kombo SD kan förlängas och utföra två olika jobb parallellt.

Tror på stark tillväxt

Förväntningarna inför årets Fespa-mässa var ganska försiktiga, men både Elitron och Convertec tyckte det var viktigt att synas. Flödet av besökare har också varit större än väntat.

Framåt väntar, enligt företagets prognoser, en betydande tillväxt.

– Trots covid-19 är Elitron på god väg att fördubbla sin produktion av maskiner, säger Carsten Vilain Jensen.

 

Kombo SDC är utrustad med ett matarband.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: