Färgguider för att digitaltrycka neonfärger

PUBLICERAD: 14 oktober 2021
UPPDATERAD: 14 oktober
Fyra färgkartor ska hjälpa digitaltryckare att skapa neonfärger. Foto: Pressbild

Ricoh har tagit fram färgguider för att göra det enklare för användare att producera neonfärger i femfärgade digitalpressen Ricoh Pro C7200X. 1520 olika prover visar upp hur färger med neonegenskaper ser ut när de införlivas i en design.

Guiden bestående av fyra färgkartor med namnet Touch7 ger användare möjlighet att reproducera 1520 färger med neonegenskaper. Och det är med hjälp av Ricohs femfärgsskrivare Ricoh Pro C7200X som färgerna kan skapas.

Det sker i princip på två olika sätt. Genom att använda neongula och neonrosa SCR ersätts delar av den underliggande CMY med neontoner för att skapa ett renare och ljusare utbud av neonfärger. Neon Yellow och Neon Pink Overprint Guides används för att skriva ut tonern ovanpå CMY för att öka färgmättnaden. Guiden visar 1520 exempel på hur det kan se ut.

Öppnar för möjligheter

Enligt Richard Ainge, grundare och CTO för Touch7,  kan neonguiden öppna stora möjligheter för kreativa tryckare som vill erbjuda sina kunder nya visuellt kraftfulla lösningar.

– Alla färger i detta, världens första digitala neonfärgguider, använder en neon-toner för att ge ljusa, levande, kraftfulla resultat samt utökar färgspektrumet för Ricoh -skrivaren. De sträcker sig från djupmättade röda färger till subtila pastellfärger. Och produktionen av den femte färgformen är enkel och logisk.

”Enkelt att producera”

Eef de Ridder, vice president för Graphic Communications Group hos Ricoh Europe, tillägger:

– Färgguider har länge associerats med Pantone, men deras neon- och pastellfärgguider är inte lämpliga för digital produktion. Touch7-guiderna har 1 520 digitala färger och det är inte nödvändigt att blanda spotfärger. Det resulterar bara i felaktigheter, slöseri och extra kostnader. Med Touch7 -guiderna är det enkelt att producera ett visuellt imponerande och fängslande utskrivet resultat.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Framtiden för SPG: "Nu accelererar vi igen"

Det har varit lite tyst kring Scandinavian Print Group (SPG) på sistone. Det finns en förklaring till det – och det kommer att hända saker framöver.
Esben_Mols_Kabell

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa