De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

Tom Hogarth, internationell försäljningsansvarig för A.Berger Textiles framför den uppbyggda väggen i montern, med inspiration hämtad från periodiska systemet som på ett enkelt sätt ska visa vilka egenskaper textilprodukterna i sortimentet har. Foto: Claes Nordström

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

I tyska A.Berger Textiles sortiment med polyestermaterial och tillbehör finns bland annat egenutvecklade textilprodukter för till exempel displaylösningar och ljuslådor. Två varumärken är be.tex och och Samba.FR. I Sverige är Scandraft återförsäljare för textilsortimentet.

Grönare alternativ

På Fespa visade företaget upp sina senaste materialinnovationer för exempelvis bakbelysta ljuslådor och roll up:er. De presenterade också hållbara textilprodukter tillverkade av återvunna pet-flaskor.

– Höjdpunkten i montern är vår representation av gröna produkter. Vi har ett antal produkter som består av 100 procent återvunna material, framtagna från flaskor som hämtats från deponier och havet som bryts ner och snurras ihop till nystan och blir textilprodukter. Det är så häftigt att vi verkligen går i en miljövänlig riktning, säger Tom Hogarth, internationell försäljningsansvarig för A.Berger Textiles.

– Just nu har vi sju stycken miljövänliga produkter som har samma egenskaper som våra standardprodukter så det är riktigt bra.

Kundmötena duggade tätt i företagets Fespa-monter. Foto: Anja Degerholm

Förenklar sökning i sortiment

Företaget presenterade även ”Elements of digital Textiles” som tagits fram för att visuellt förenkla produktsökningen i företagets sortiment.  Produktsortimentets upplägg och indelning har hämtat inspiration från grundämnenas periodiska system. I varje ruta för respektive polyestermaterial framgår det vilken eller vilka trycktekniker de är lämpade för.

Material för flera trycktekniker

De flesta polyestermaterialen går att skriva ut med en rad inkjetsystem såsom uv, latex, solvent samt sublimerings- och DTG-skrivare, enligt Tom Hogarth.

– Vårt periodiska system visar exakt vilka skrivare du kan använda. När kunden har en applikation i åtanke så kan denne enkelt ta reda på vilken textilprodukt som är passande för ändamålet oavsett om det handlar om tryckteknik, om det behöver vara ett brandskyddat material eller andra egenskaper. Nu kan de enkelt hitta det och behöver inte längre scrolla igenom en bok med 200 sidor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: