30 procent snabbare än redan snabbt

Agfa visade nya Jeti Tauro H3300 UHS LED under Fespa i Amsterdam. Foto: Anja Degerholm

– Vi kallar den The Beast. Vår största och snabbaste maskin som med ytterligare huvuden blivit 30 procent snabbare, berättar produktchef Reinhilde Alaert hos Agfa.

– Något annat jag vill lyfta fram är vår bättre vacuumfunktion. Nu kan vi arbeta säkrare med wellpapp, som ju kräver starkt vacuum. Sugbordets yta har dessutom fått en struktur som ytterligare ska säkra att materialet ligger fast under tryckningen.

 

Reinhilde Alaert, produktchef hos Agfa.

Reinhilde Alaert visar stora affischer som tryckts parallellt i Jeti Tauro H3300 UHS LED som är det officiella namnet på maskinen. Två eller tre skivor kan tryckas parallellt i den över tre meter breda maskinen, som kan utrustas med bläckbehållare på upp till 20 liter.

– Eftersom maskinen är en hybrid, så kan du köra fasta material under dagen. När det är dags att gå hem så sätter du i en jumborulle med material och låter maskinen arbeta med större jobb under natten. Alternativt låter du en robot lägga upp och plocka bort skivor för de stora jobben och se till att även de kan produceras utan närvarande operatör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: