30 procent snabbare än redan snabbt

PUBLICERAD: 18 oktober 2021
UPPDATERAD: 18 oktober
Agfa visade nya Jeti Tauro H3300 UHS LED under Fespa i Amsterdam. Foto: Anja Degerholm

– Vi kallar den The Beast. Vår största och snabbaste maskin som med ytterligare huvuden blivit 30 procent snabbare, berättar produktchef Reinhilde Alaert hos Agfa.

– Något annat jag vill lyfta fram är vår bättre vacuumfunktion. Nu kan vi arbeta säkrare med wellpapp, som ju kräver starkt vacuum. Sugbordets yta har dessutom fått en struktur som ytterligare ska säkra att materialet ligger fast under tryckningen.

 

Reinhilde Alaert, produktchef hos Agfa.

Reinhilde Alaert visar stora affischer som tryckts parallellt i Jeti Tauro H3300 UHS LED som är det officiella namnet på maskinen. Två eller tre skivor kan tryckas parallellt i den över tre meter breda maskinen, som kan utrustas med bläckbehållare på upp till 20 liter.

– Eftersom maskinen är en hybrid, så kan du köra fasta material under dagen. När det är dags att gå hem så sätter du i en jumborulle med material och låter maskinen arbeta med större jobb under natten. Alternativt låter du en robot lägga upp och plocka bort skivor för de stora jobben och se till att även de kan produceras utan närvarande operatör.

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)