Räkna med NI Solutions

Magnus Lundgren, NI Solutions, samtalar med en representant från Dataline. Foto: Anja Degerholm

Att kalkylera och produktionsplanera storformatsjobb är inte helt enkelt. Det är dock något som Dataline fokuserar på med sin programvara Multipress, som i Sverige representeras av NI Solutions.

– De här programvarorna är bra för storformat. De används både för att kalkylera, arbetsleda och skicka ut produktionsdata till exempelvis Caldera. Här finns även en bra koppling till webbshop, säger Magnus Lundgren från NI Solutions.

– En spännande funktion är nesting, det vill säga att olika jobb pusslas ihop automatiskt så att man använder materialet effektivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: