Storformat från Primotek

Nordiska återförsäljaren Primotek var på plats i Handtops monter på Fespa. Foto: Anja Degerholm

Den 2,5 meter breda uv-led hybridskrivaren HT1620UV fann vi i Handtops monter på Fespa. Där fanns också nordiska återförsäljaren Primotek som berättade att de nu installerat två maskiner i Sverige – en i Skåne och en i Småland.

– Handtop har maskiner i olika storlek och för både hårda material och rullar. De tillverkas i Kina och har huvuden från Kyocera, Ricoh och Konica Minolta. Jämför gärna tryckkvaliteten med de stora märkena, säger Hans Öberg från Primotek.

– Du kan variera bläcket så att du inte behöver köra jobbet flera gånger. Du kanske vill börja med två vita kanaler följt av cmyk och skyddslack. Eller köra cmyk, light cyan, light magenta och avsluta med vitt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: