Summa klarar idrottskläder

PUBLICERAD: 18 oktober 2021
UPPDATERAD: 18 oktober
Laserskärare Elos 1810 från Summa klarar att skära i stretchiga material. Foto: Anja Degerholm

Att skära stretchmaterial är en utmaning. Ännu mer så om den redan är tryckt – och dessutom är utan passmärken. Den utmaningen har Summa antagit i andra generationen laserskärare Elos 1810. Här kombineras laserskunskapen från uppköpta engelska CadCam Technology med Summas egen kunskap kring programvara och att mata materialet på rätt sätt.

 

Kris Berghs visar hur den nya maskinen fungerar.

En tryckt rulle sätts in i maskinen och lasern söker efter konturerna och skär i förhållande till dem. Finns passmärken kan den givetvis också ställas in till att anpassa sig efter dem.

– Sätter du Elos 1810 online med direct to garment tryck så är det lasern som väntar på tryckpressen – inte tvärtom, säger Menko Kuberlinow och Kris Berghs när de visar.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Ger en vink om spännande nyhet

Hållbara produkter och premiärvisningar utlovas hos Vink Essåplast under mässan. Ett företag som säljer plasthalvfabrikat så som skivor, folier, rör och stänger samt kompositskivor.
Johan Söderberg webb

Grönt mässmaterial på display

Det finska familjeföretaget Happy Print kommer till Kistamässan och Sign&Print Scandinavia för att visa sitt utbud av marknadsförings-, mäss- och displaymaterial.
Happy print kollage

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2