Summa klarar idrottskläder

Laserskärare Elos 1810 från Summa klarar att skära i stretchiga material. Foto: Anja Degerholm

Att skära stretchmaterial är en utmaning. Ännu mer så om den redan är tryckt – och dessutom är utan passmärken. Den utmaningen har Summa antagit i andra generationen laserskärare Elos 1810. Här kombineras laserskunskapen från uppköpta engelska CadCam Technology med Summas egen kunskap kring programvara och att mata materialet på rätt sätt.

 

Kris Berghs visar hur den nya maskinen fungerar.

En tryckt rulle sätts in i maskinen och lasern söker efter konturerna och skär i förhållande till dem. Finns passmärken kan den givetvis också ställas in till att anpassa sig efter dem.

– Sätter du Elos 1810 online med direct to garment tryck så är det lasern som väntar på tryckpressen – inte tvärtom, säger Menko Kuberlinow och Kris Berghs när de visar.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: