Resa på en timme till Gmund i Tyskland

Den tyska papperstillverkaren Gmund bjöd in kunder till ett digitalt event. Foto: Skärmdump

Papyrus tog ett helt nytt grepp när de bjöd in sina nordiska kunder till att besöka pappersbruket Gmund i Tyskland. En fin inbjudan skickades ut och de som svarade fick en inspirationslåda och länk till ett Teamsmöte.

När tiden var inne, den 26 och 27 oktober, bar det av ner till fabriken, som producerar 48 olika sorters ekologiskt infärgat papper, där varje ark kvalitetsgranskas och alla papper kan köpas till – åtminstone fram till 2030. Så tilltryck på samma papper ska inte vara något problem.

Att två hela rader i provboken består av blå nyanser förklarar Gmund med att det är den vanligaste logofärgen. Så där måste vara många färger som ligger nära varandra.

– Även kuverten kan fås i alla 48 färgerna, berättar försäljningschef Hans Ekelund. Och de kan beställas – liksom papperet – i shoppen på engelska, svenska och norska.

 

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: