Han ska leda Heidelberg framåt

Ludwin Monz tar över vd-posten hos Heidelberg. Foto: Pressbild

Heidelberg gör ett vd-byte. Styrelsen har utsett Ludwin Monz till att efterträda Rainer Hundsdörfer i april nästa år.

I samband med att Heidelberg Druckmaschinen går in i ett nytt räkenskapsår 1 april 2022 tar den tyska tryckleverantören också in en ny vd. Ludwin Monz tar över efter Rainer Hundsdörfer.

58-åringen som ska leda företaget framåt kommer närmast från det multinationella och börsnoterade medicintekniska företaget Carl Zeiss Meditec där han bland annat har varit styrelseordförande sedan 2010.

Rainer Hundsdörfer, 65 år, lämnar vd-posten för Heidelberg i april. Foto: Pressbild

Styrelsen tackar i ett pressmeddelande Hundsdörfer för hans extraordinära engagemang som vd för bolaget:

– Han har lyckats styra bolaget framgångsrikt genom covid-19-krisen, samtidigt som han har satt kursen för bolagets fortsatta strategiska utveckling och etablering av nya affärer som e-mobilitet, säger styrelsens ordförande Martin Sonnenschein.

– Det här har varit mycket utmanande år här på Heidelberg. Vi har framgångsrikt trotsat pandemin och strategiskt anpassat Heidelberg genom vår framgångsrika transformation. Jag är stolt över att vara en del av familjen Heidelberg. Jag önskar min efterträdare Ludwin Monz en god start på det nya räkenskapsåret och fortsatt framgång, säger Rainer Hundsdörfer i ett pressuttalande.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: