Premieras för viktiga trycksaker

Grafiska Leverantörerna gav ett stipendium till designstudenterna Celtina Huynh och Isabella Petersson Wigh. Foto: Peter Ollén

De två studenterna Celtina Huynh och Isabella Petersson Wigh vid Linköpings Universitet, Grafisk Design och Kommunikation, har tagit fram ett koncept där tryckta lappar skickas ut till medborgarna med specifika råd kring källsortering.

Grafiska Leverantörerna tycker detta är ett mycket bra exempel på där trycksaken gör skillnad. Därför har man beslutat att dela ut ett pris till de båda studenterna.

Priset delades ut under Print Next den 28 oktober i Frösunda. Utdelare var Grafiska Leverantörernas ordförande Lars Lindberg.

– Vår motivering för priset är att Celtina Huynh och Isabella Petersson Wigh i sitt examensarbete har visat att lättillgänglig, relevant och korrekt information, presenterat i ett genomtänkt designkoncept – kan uppmuntra till källsortering och ökad miljömedvetenhet. Arbetet bevisar att det tryckta ordet fortfarande har en viktig funktion i en för övrigt digitalt dominerad värld.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: