Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Matteus Celinski, Sverigechef för Canon, ser stora möjligheter för kunderna med multifunktionsmaskinen imagePROGRAF TZ-30 000. Foto: Claes Nordström

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Skanning, kopiering och utskrift. Multifunktionsmaskinen imagePROGRAF TZ-30 000 är modellen i serien med snabbast produktionshastighet. En maskin anpassad för användare som i sitt dagliga arbete skriver ut GIS-kartor, CAD-ritningar och affischer.
– Skrivaren är tänkt att stå på olika typer av ingenjörs- och arkitektsbyråer och även kopieringsbyråer som levererar ritningar till sina kunder. Då är den här ett fantastiskt komplement, säger Matteus Celinski, Sverigechef för Canon.

Han säger att Canon traditionellt med sin skrivarserie befunnit sig i ett lägre produktionssegment med modeller som TM och TX. Och steget upp från dem har varit plotterserierna Crystal point och Colorwave för mellanvolymer och högre volymer.
– Den nya serien TZ ska täcka ett gap som vi har haft. Det här är något vi har saknat i vårt sortiment. Ett fantastiskt komplement som kunderna efterfrågar. Det är en kompakt lösning som har de bästa delarna från Colorwave-serierna. En allt i ett-maskin med ett väldigt intuitivt gränssnitt. Den är också lite mer avancerad än TM och TX serierna riktade till lågvolymskunder.

Ett övre utmatningsfack

Matteus Celinski lyfter speciellt fram den enkla materialhanteringen, den ökade produktionshastigheten och att TZ-skrivaren är enkel att använda. Två utmatningsmöjligheter finns i maskinen. Canon har valt att satsa på ett övre utmatningsfack, på skrivarens ovansida, i bekväm höjd för användaren att få ut sina original.

Maskinen laddas med två stycken pappersrullar och skriver ut i upp till 36 tums bredd. Tvåvalsmatningen maximerar skrivaren produktivitet, minimerar stillestånd och gör att användare kan nå produktionsvolymer på upp till 500 kvadratmeter per månad. Canons så kallade “hot swap” -funktionalitet gör att det går att fylla på mediarullar och bläck medan skrivaren arbetar.
I förhållande till skrivarens storlek har den en hög hastighet och produktivitet, enligt Celinski:
– Den producerar fyra A1 i minuten. När man har lite bläckpålägg, men behöver få igenom stora volymer, så är den här maskinen helt rätt.

Två maskinmotorer får printvagnen att jobba fram och tillbaka, vilket gör att skrivarhuvudet kan hålla en hög och stabil påläggning av bläck. Användaren behöver inte tillkalla servicepersonal utan kan själv byta skrivarhuvud när det är dags för byte.

Dubbelt med svart

Vattenbaserade pigmentbläck tas upp från fem bläckbehållare med vardera 700 milliliter – CMY plus två olika sorters svärta.
– Du har två olika svarta färger att välja mellan beroende på om det är matt eller blankt papper.
I köpet av maskinen ingår imagePROGRAF TZ-skrivardrivrutin och PosterArtist Lite, en programvara för att på ett smidigt sätt kunna skapa affischmotiv. För köpare som inte är i behov av skanning eller kopiering finns maskinlösningen även i ett utförande som endast printer. Efterbehandlingsutrustning kan kombineras med skrivaren, exempelvis för falsning av ritningar.

Nya kunder

Storformatsskrivaren blev tillgänglig på marknaden i mars månad.
– Den har redan sålt ganska bra och vi har också fått ett gäng nya kunder där vi traditionellt inte har kunnat vara med och konkurrera på grund av pris och storlek. Men nu ligger vi helt rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]