Tredubblar lokalytan och satsar grönt

Ink n Arts Rasmus och Jesper Hammarstrand framför den nya fastigheten de flyttar till. Foto: Pressbild

Tryck- och förpackningsföretaget Ink n Art växer så det knakar med fler och större kunder samt en allt större maskinpark. Därför går nu flyttlasset till nästan tre gånger så stora lokaler för att kunna fortsätta den tillväxtresan.

De nuvarande lokalerna ligger i stadsdelen Gårda i Göteborg och är på cirka 600 kvadratmeter. De senaste nio åren har Ink n Art expanderat vid flera tillfällen och nu har de blivit trångbodda även i lokalerna i Gårda.

Flyttar i december

På andra sidan Göta älv på Hisingen väntar därför ett 1 600 kvadratmeter stort nybygge som ska vara inflyttningsklart i mitten av december. Det skriver Ink n Art i ett pressmeddelande.

– Vår växande kundstock och kundstorlek ställer krav på större ytor helt enkelt. Vi ser en fortsatt hög efterfrågan på våra produkter i samband med att vi gjort stora investeringar i vår maskinpark, berättar Jesper Hammarstrand, vd för Ink n Art.

 

Vid årsskiftet ska flyttlådorna vara uppackade och verksamheten rulla på den nya adressen.

Ser långsiktigt

Sign&Print har tidigare skrivit om Ink n Arts investering i en HP Indigo-press för att lyfta digitaltrycket när det gäller förpackningar. Under pandemin har företaget även köpt en stans- och folieringsmaskin samt en toppmodern lina för fals och lim av förpackningar.

– Vi rustar inte för de kommande tre till fem åren, utan snarare för de kommande fem till tio åren. I våra nya lokaler har vi plats att växa ordentligt, ta in ännu större kunder och fortsätta arbetet för att modernisera tryck- och förpackningsbranschen, säger Jesper Hammarstrand.

Ink n Art har flera flyttar i bagaget och när det nu är dags igen tar man i från tårna och satsar på en nästan tre gånger så stor lokal som ska ge utrymme för vidare expansion av verksamheten.

Minska koldioxidutsläppen

Jesper Hammarstrand säger att det finns en stor hunger och framåtvilja i företaget. Flytten är också en del av en grön satsning.

– Flytten är ett sätt för oss att satsa ordentligt på en miljövänlig, lokal produktion. Genom att plocka hem stora delar av tillverkningen minskar vi kraftigt CO2-utsläpp i form av transportsträckor. Med en mer omfattande inhouse-produktion har vi till exempel stenkoll på att energiförsörjningen är klimatsmart och materialen miljövänliga, säger Jesper Hammarstrand.

Ink n Arts nya besöksadress blir Exportgatan 33, Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: