Hon blir ny förhandlingschef

Grafiska Företagen utser Anna Freij till ny förhandlingschef. Foto: Pressbild

Anna Freij tar efter nyår över ansvaret att leda och driva arbetsgivar- och förhandlingsfrågor för Grafiska Företagen.

Eva Glückman, tidigare förhandlingschef, efterträder Ravindra Parasnis på Grafiska Företagens vd-post vid årskiftet. Ny förhandlingschef blir Anna Freij.

– Jag är väldigt glad över förtroendet och ser fram emot att få fortsätta leda det viktiga arbete som avdelningen gör i arbetsgivar- och förhandlingsfrågor. Jag är mån om att vi ska skapa så bra förutsättningar som möjligt för våra medlemsföretag i deras arbetsgivarroll, både med tanke på avtalsrörelsen 2023 och kommande förändringar inom arbetsrätten, säger Anna Freij i ett pressuttalande.

Anna Freij som är jurist i grunden tar över rollen som förhandlingschef vid årsskiftet för både Grafiska Företagen och Trä- och möbelföretagen (TMF). Hon har sedan 2013 varit förhandlare åt både TMF och Grafiska Företagen och har lett förhandlingar för medlemsföretagen på lokal och central nivå samt representerat medlemsföretag i rätten. Anna Freij har varit ansvarig för Tjänstemannaavtalet och Ledaravtalet på Grafiska Företagen och TMF.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: