Chanslösa nättryckerier

Peter Ollén, publisher, ger sina reflektioner från möten i tryckeribranschen.

KRÖNIKA | En skyltfabrikant i en liten norsk stad hade svårt att konkurrera med nättryckerierna. Det var för att han konkurrerade om samma sak som de – nämligen att producera skyltar.

Sedan vände han på det och tänkte att han levererar färdigmonterade skyltar. Och så skickade han en broschyr till alla företag på orten, där de kunde se bilder och pris på olika skyltar, inklusive montering.

En skylt som innan upplevdes som dyr för 800 kronor, var nu helt plötsligt intressant när den för 2900 kronor inkluderade bortskruvande av gammal skylt, spackling och borrning/montering av den nya skylten.

Vilka produkter kan du förädla för dina kunder?

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Lackat och klart för arkmatad inkjet

Canon har i samarbete med Plockmatic tagit fram en sömlös integration mellan Canons arkmatade digitala tryckpressar i varioPRINT iX-serien och Plockmatics DigiCoater Pro 400 HD LED efterbehandlingsmaskin. Kombinationen ska göra att kunderna kan producera högkvalitativa uv-lackade produkter i hög hastighet i ett automatiserat flöde.

Publicerat av: