Dubblad yta och smartare produktion

Storbildsbolagets nya lokaler ligger i området Långeberga, intill E6.

Storbildsbolaget i Helsingborg är inne i en intensiv tillväxtfas. För att kunna expandera ytterligare kommer företaget under 2022 att flytta in i nya lokaler som ger dubbelt så stor yta. I den nya toppmoderna fastigheten är allt skräddarsytt för en högeffektiv lean-produktion.

Strax innan jul skrevs kontrakt med fastighetsägaren Castellum och den 1 november 2022 går flyttlasset. Då väntar 3 500 välplanerade kvadratmeter där varje avdelning och maskin har en placering som ska skapa både en snabbare och smartare processhantering med bättre flöden, men även bättre ergonomi för medarbetarna.

Fler medarbetare på väg in

De nya lokalerna är dubbelt så stora som de Storbolaget har i dag. I och med flytten ska produktionen bli ännu smartare och flexiblare. Storbildbolagets vd Jonas Hellke säger att man letat efter större ett bra tag.

– Framför allt behöver vi samla allt under ett tak, i dag har vi två byggnader och det är inte helt optimalt. Dessutom har vi blivit fler medarbetare och fler är på väg in, säger Jonas Hellke.

Expansionsmålet för de kommande tre åren är 50 procent. I dag består personalstyrkan av 25 personer och i februari 2022 börjar ytterligare fem medarbetare.

– Även om det inte är ett linjärt förhållande mellan expansion och antalet medarbetare, eftersom det sker en viss effektivisering och automation, så kommer vi att behöva fler medarbetare framöver. Hur många är svårt att svara på i nuläget.

 

Jonas Hellke, vd för Storbildsbolaget.

Miljövänligare elproduktion

De nya lokalerna ligger i industriområdet Långeberga i södra Helsingborg som haft en stark utveckling den senaste tiden. I området finns ett komplett logistikcentrum där industrier samsas med fraktterminaler. För Storbildsbolagets del innebär det goda lastmöjligheter med stora bryggor för dockning av bland annat containers. En stor fördel är också att lastning kan ske inomhus istället för utomhus som i dag.

Fastigheten har en hållbar energilösning med solceller som täcker hela takytan. Inte bara ett sätt att skapa miljövänlig el, utan även en trygghet vid en eventuell framtida elransonering.

“Ett jättelyft”

I och med flytten vill Storbildsbolaget skapa framtidens arbetsplats. Arbetsmiljön ska inte bara präglas av bättre ljus och mindre ljud med bättre dämpning för maskinbuller, utan även av trivsel. Bland annat ska den största väggen, som är 35 meter lång och 9,5 meter hög, kläs in med textil. Personalen har fått vara med och tycka till i planeringen.

– Vi brukar lite ödmjukt säga att vi ska bli Sveriges bästa arbetsplats. I de nya lokalerna har vi ritat in en skithäftig yta för personalen med gemensamma ytor som kök, personalmatsal och en stor loungedel. Vi är väldigt nöjda med den lösningen vi får i de nya lokalerna. Det lite som att vi får plusmeny på allt, det kommer att bli ett jättelyft, säger Jonas Hellke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *