Branschorganisation byter namn

Ny strategi och nytt namn för Grafkom: Grakom Communications Industry. Foto: Pixabay

Den danska föreningen GA, Grafisk Arbejdsgiverforening, bytte 2015 namn till Grakom. För att hålla sig ajour med utvecklingen och spegla alla branschgemenskaper i organisationen är det nu dags att förnya namnet igen. 

Det nya namnet blir Grakom Communications Industry, vilket framgår i en artikel i tidningen Grakom. Ett mer heltäckande namn för den stora breda “kommunikationsbranschen” som branschorganisationen idag omfattar. De olika gemenskaperna som lyder under branschorganisationens paraply är i dag: Fespa Danmark, Creative Club, EmballageForum, DPA / Danish Promotion Association, Dansk FlexoForum, Danske Lysreklame Producenter, Salgs & Reklameforeningen och Dansk Fotografisk Forening.

I samband med namnbytet har Grakom även lagt fram en ny strategi för deras arbete. Det stora målet är att Danmark ska ha världens grönaste kommunikationsbransch. Strategin bygger på fem trender som Grakom har sett i branschen. Den ökade digitaliseringen, den tekniska utvecklingen som kräver “storlek” och kapital, globalisering, klimat och miljö samt stigande globalt välstånd.

Tidigare namnet Grakom skrivs ut Grafisk kommunikation och medier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Lackat och klart för arkmatad inkjet

Canon har i samarbete med Plockmatic tagit fram en sömlös integration mellan Canons arkmatade digitala tryckpressar i varioPRINT iX-serien och Plockmatics DigiCoater Pro 400 HD LED efterbehandlingsmaskin. Kombinationen ska göra att kunderna kan producera högkvalitativa uv-lackade produkter i hög hastighet i ett automatiserat flöde.

Publicerat av: