Utskriftslösningar inom tre områden

PUBLICERAD: 4 januari 2022
UPPDATERAD: 4 januari
Lars Haargard, marknadschef för OKI i norra Europa hoppas på många intressanta samtal under Sign&Print-mässans tre dagar. Foto: Pressbild

Kundanpassat och personaliserat är OKI:s melodi på Sign&Print Scandinavia, där de visar utskriftslösningar för att skapa etiketter, förpackningar och transfertryck.

OKI fortsätter sin resa efter senaste årens totala strategiska förändring. Tillverkaren erbjuder nu endast trycklösningar för grafiskt orienterade företag och för ett fåtal utvalda branscher, till exempel för hotell, detaljhandeln och plantskolor, enligt Lars Haargard, marknadschef för OKI i norra Europa.
– Inom den grafiska sektorn fokuserar vi på tre områden; etiketttryck, förpackningstryck och transfertryck. Inom alla tre områdena är personifiering, kundanpassning och möjligheten att skriva ut i vitt de viktigaste parametrarna. Och då är alla lösningar överkomliga i pris, så ROI ofta (return of investment) kan uppnås på 1–2 år.

”Utrymme för innovsation”

Han säger att målet på Sign&Print-mässan är att inspirera besökarna till att tänka utanför boxen.
– Vi kommer att visa exempel på hur besökare kan utöka sin verksamhet och erbjuda unika trycksaker utan stora investeringar. Det kommer att finnas konkreta exempel anpassade till den enskilda kunden och besökaren. Vi vill visa att det fortfarande finns utrymme för innovation i en bransch fylld av erfarna och kompetenta aktörer.

OKI:s pro 10-serie visas på Sign&Print Scandinavia, 8–10 februari. Foto: Pressbild

OKI:s pro 10-serie som skriver ut etiketter, vare sig det är i enstyck eller upp till 500 exemplar är en bland flera maskinserier som demonstreras för mässbesökarna.
– Konkreta utskriftslösningar med fokus på personifiering och kundanpassning på alla våra hårdvaruplattformar är vad vi kommer att visa på mässan. Dessutom finns nya partners inom printmedia.

Vill möta företag

Lars Hargaard hoppas och tror att den grafiska branschen är redo att komma till mässan igen:
– Så vi förväntar oss många samtal med intressanta företag som letar efter nya affärsområden som de kan erbjuda det svenska näringslivet och privatkunderna. Och kanske får vi träffa några nya återförsäljare som hjälper oss att erbjuda våra skrivare till den grafiska industrin.

Fotnot: Sign&Print Scandinavia, 5–7 april, arrangeras på Kistamässan i Stockholm. Alla besökare och utställare behöver visa upp ett vaccinationsbevis för att kunna delta på mässan. Besökare registrerar sig gratis till mässan på mässans sajt.

Läs vidare

Fogra släpper färgstandard för textiltryck

Digitalt textiltryck omfattar ett antal olika marknadssegment, som främst skiljer sig åt i fråga om tillämpning, val av naturliga eller syntetiska textilier och motsvarande färgkategorier för bläckstråleskrivare.
fogra-forschung-Textil

Wasa Grafiska går igång på krångliga trycksaker

Ett arkmatat skärbord har tagit plats hos familjeföretaget Wasa Grafiska i Bromma. Nu ser tryckeriet möjligheter att kapa flaskhalsar och kunna göra fler jobb i eget hus.
Wasa Grafiska

Byter till nattskift efter skyhöga elpriser

De skenande elpriserna i södra Sverige är en tuff utmaning för många företag. När Scandexpo i Höör såg kostnaderna rusa ställde man snabbt om från dag- till nattskift.
Scandexpo

Textilföretaget som breddar sin profil

Helsingborgsbaserade Profilewear firar i år 10-årsjubileum och har under årens lopp hunnit bli varma i kläderna när det gäller textil. Nu vill företaget även satsa på andra profilprodukter.
Epson SC-red kopiera

Senaste nytt

Stockholmstryckeri växlar upp

US-AB lägger i en högre växel med ett fullutrustat broschyrhäftsystem från Plockmatic och satsar samtidigt på att bredda erbjudandet med en e-handelsplattform för profiltrycksaker.
Usab3

Vinnarna klara i folietävling

Den årliga Hexis-fototävlingen fick in fler än 450 bidrag. Nu har vinnarna utsetts.
Hexis_collage_1

Spandex satsar på pvc-fri folie

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.
Screenshot 2022-12-07 at 12.01.51

Servicefokus och försäljningsrekord i sikte

Återförsäljaren KA Olsson & Gems ser ut att stänga verksamhetsåret med de bästa försäljningssiffrorna någonsin, enligt försäljningschefen Emil Gillmor. Förklaringen beror delvis på ett uppsving på dekor­sidan. Samtidigt vässas produktportföljen ytterligare med fler nyheter för bilfolierare.
emil