Klartecken för kartongserier

Invercote homogenkartong (SBB) med Invercote G, Invercote Creato och Invercote Duo-serierna är godkända enligt Svanen. Foto: Pressbild

Hela kartongsortimentet Invercote från Holmen Iggesund har fått grönt ljus enligt gällande kriterier för Svanenmärkning. Därmed är de också godkända att ingå i återförsäljaren Antalis utbud av grafisk kartong.

– Det här är ett viktigt steg i rätt riktning och något som vi har arbetat med tillsammans med vår partner Antalis. Holmen Iggesund och Invercote-sotimentet är hållbara produkter i alla avseenden och denna certifiering bekräftar det på ett positivt sätt, vilket skapar mervärde för vårt samarbete, säger key account manager Michael Fridvall, på Holmen Iggesund, i ett pressmeddelande.

Michael Thorvaldsson. Foto: Arkivbild/Claes Nordström

Kartongserierna har certifieringarna FSC- eller PEFC för hållbart och resurshushållande skogsbruk.

– Det är med stor glädje vi kan presentera Invercote homogenkartong (SBB) med Invercote G, Invercote Creato och Invercote Duo-serierna som nu är godkända enligt Svanenkriterierna. Vi uppskattar verkligen samarbetet med Holmen Iggesund i processen med vårt gemensamma miljö- och hållbarhetsarbete, säger Michael Thorvaldsson, Antalis produktchef inom print i Skandinavien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Lackat och klart för arkmatad inkjet

Canon har i samarbete med Plockmatic tagit fram en sömlös integration mellan Canons arkmatade digitala tryckpressar i varioPRINT iX-serien och Plockmatics DigiCoater Pro 400 HD LED efterbehandlingsmaskin. Kombinationen ska göra att kunderna kan producera högkvalitativa uv-lackade produkter i hög hastighet i ett automatiserat flöde.

Publicerat av: