Klartecken för kartongserier

PUBLICERAD: 7 januari 2022
UPPDATERAD: 7 januari
Invercote homogenkartong (SBB) med Invercote G, Invercote Creato och Invercote Duo-serierna är godkända enligt Svanen. Foto: Pressbild

Hela kartongsortimentet Invercote från Holmen Iggesund har fått grönt ljus enligt gällande kriterier för Svanenmärkning. Därmed är de också godkända att ingå i återförsäljaren Antalis utbud av grafisk kartong.

– Det här är ett viktigt steg i rätt riktning och något som vi har arbetat med tillsammans med vår partner Antalis. Holmen Iggesund och Invercote-sotimentet är hållbara produkter i alla avseenden och denna certifiering bekräftar det på ett positivt sätt, vilket skapar mervärde för vårt samarbete, säger key account manager Michael Fridvall, på Holmen Iggesund, i ett pressmeddelande.

Michael Thorvaldsson. Foto: Arkivbild/Claes Nordström

Kartongserierna har certifieringarna FSC- eller PEFC för hållbart och resurshushållande skogsbruk.

– Det är med stor glädje vi kan presentera Invercote homogenkartong (SBB) med Invercote G, Invercote Creato och Invercote Duo-serierna som nu är godkända enligt Svanenkriterierna. Vi uppskattar verkligen samarbetet med Holmen Iggesund i processen med vårt gemensamma miljö- och hållbarhetsarbete, säger Michael Thorvaldsson, Antalis produktchef inom print i Skandinavien.

Läs vidare

Matilda Iverlund ny vd på Paper Province

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund, som närmast kommer från Billerud, som ny vd.
Matilda-Iverlundx

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Ambitiösa planer för klassiska tryckpressar

Tack vare ett stort kontaktnät och donationer har Grafikverkstan Godsmagasinet klassisk utrustning av hög kvalitet som går att hyra. Nu planeras en storsatsning för att utveckla verksamheten i Bergslagen och ge utrustningen mer utrymme.
Grafikverkstaden

Småländskt tryckeri flyttar och stänger kontorshandel

Solvändan förlag och tryck stänger Möre bok och kontor i Torsås och flyttar tryckeriet och förlaget. 
Möre

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland