Tar över som HP-återförsäljare

PUBLICERAD: 17 januari 2022
UPPDATERAD: 14 november
Niclas Ulriksson, KAM och produktansvarig för företagets HP-sortiment, och Kristoffer Hermansson, produktchef på NI Solutions.

Senhösten 2021 meddelade återförsäljaren Papyrus att företaget avvecklar hårdvarudelen inom storformat. Nu står det klart att NI Solutions tar över försäljningen av maskiner från HP med tillhörande reservdelar, bläck och serviceverksamhet.

– Vi ser att storformat är en växande del av vår verksamhet, och det har det varit i många år. Affären med Papyrus innebär att vi kan erbjuda ett bredare sortiment och nå en större kundgrupp, säger Magnus Lundgren, försäljningschef på NI Solutions, om beslutet.

Papyrus valde att satsa på hårdvara inom storformat 2016 i och med förvärvet av HP-leverantören Olsonic. Trots en satsning med mycket resurser i form av både tid och pengar på att integrera hårdvara i företaget, så blev inte utfallet som förväntat. Därför togs beslut om att lägga krutet på andra delar inom verksamheten och avveckla affärsområdet hårdvara.

”I trygga händer”

Johan Svedung, försäljningschef på Papyrus, kommenterar affären så här:

– Vi är övertygade om att detta är en mycket bra lösning och att våra kunder och deras produktionslösningar kommer att vara i trygga händer hos NI Solutions.

Affären blev klar strax innan jul efter en tids diskussion. Rent praktiskt innebär det att NI Solutions tar över driften från och med den 1 februari 2022 och integrerar verksamheten i sin storformatsavdelning. Niclas Ulriksson, som tidigare var försäljningsansvarig för hårdvara på Papyrus, har följt med till NI Solutions och är sedan årsskiftet KAM och produktansvarig för företagets HP-sortiment.

Ensamrätt på högvolymsskrivare

Inom kort kommer HP:s utbud av produkter att finnas tillgängliga på NI Solutions hemsida och via övriga säljkanaler. Nytt i utbudet är HP:s latexmaskiner, PageWide XL och DesignJet samt tillhörande bläck och service.

– Vi tar över ensamrätten på att sälja PageWide XL på den svenska marknaden. Det är kul att kunna erbjuda en skrivare för högvolymsproduktion, säger Magnus Lundgren.

Papyrus ska framgent fokusera på att sälja Viscoms sortiment med olika typer av digital printmedia och storformatsprodukter. För att kunna göra detta har företaget stärkt upp på personalsidan med två säljare i Sverige.

Anställt ytterligare tekniker

De serviceåtaganden som Papyrus har när det gäller maskiner som står ute hos kunder kommer att tas över av NI Solutions från och med februari månad.

– HP är ett nytt märke för oss, men vi kan själva hantverket och har stor erfarenhet av att serva storformatsmaskiner. Dessutom har vi anställt ytterligare en tekniker som börjar den 15 februari och som kommer att fokusera enbart på service av storformatsutrustning. Det kan även bli aktuellt att anställa fler framöver.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R