Grön certifiering för färgat papper

PUBLICERAD: 1 februari 2022
UPPDATERAD: 1 februari
Exempel på papper i kollektionen Gmund Colors. Foto: Pressbild

Kollektionen av färgade papper i serien Gmund Colors från Gmund Paper belönas med Cradle to Cradle Certified Silver. Det är det första färgade papperet i världen som får utmärkelsen på silvernivå.

Cradle to Cradle är en internationellt erkänd standard för återvinningsbara produkter. Gmund Colors består av papper i totalt 48 kulörer och vid bedömningen av produkterna togs hänsyn till fem olika hållbarhetskriterier. Det handlar om: materialhälsa, materialåteranvändning, förnybar energi, vattenstyrning och social rättvisa.

Utmärkelsen delas ut av oberoende Crade to Cradle Products Innovation Institute och kan ses som en kvalitetsstämpel när det handlar om hög ekonomisk effektivitet, en positiv påverkan på miljön och en ökad konsumentvänlighet.

En klimatneutral produkt

Förutom Cradle to Cradle Silver så får Gmund Colors dessutom ett erkännande som en helt klimatneutral produkt. Termen ”klimatneutral” betecknar företag, processer och produkter vars koldioxidutsläpp beräknas och därefter kompenseras genom att stödja internationellt erkänt klimatskyddsprojekt.

I Sverige säljs produkter från Gmund Paper av bland andra Papyrus.

Läs vidare

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex