Livedemo av förpackningstryck

PUBLICERAD: 17 februari 2022
UPPDATERAD: 17 februari

Etiketter och förpackningar står i rampljuset i Helsingborgsbaserade företaget Techprints mässmonter på Sign&Print Scandinavia, 5–7 april. Det blir bland annat en livedemo med nya tryckpressen T3-OPX.

Christer Nilsson, kundansvarig på Techprint. Foto: Privatbild

Techprint erbjuder digitala skrivare och tryckpressar för att kunna trycka etiketter och förpackningar i små och medelstora upplagor on demand. Bland annat erbjuder de reservdelar och förbrukningsmaterial för etikettskrivare, men de har även ett specialtryckeri för produktion av självhäftande etiketter på rulle.

– I vår monter träffar besökarna våra experter som kan diskutera hur företag kan utveckla sin verksamhet inom etikett och förpackning, säger Christer Nilsson, kundansvarig på Techprint.

”Många sköna snack”

Bland nyheterna finns Trojan T3OPX, ett digitalt ”overprinting system”.

– Vi kör livedemo med vår nya tryckpress T3-OPX där man kan trycka direkt på förpackning.

Techprint visar upp nya tryckpressen T3-OPX. Foto: Pressbild

Vad har ni för förväntningar på mässan?

– Många sköna snack och förhoppningsvis ett antal intressanta affärsmöjligheter.

Mässan i april

Sign&Print Scandinavia-mässan riktar sig till hela den grafiska industrin och arrangeras på Kistamässan, 5–7 april. Mer information om mässan och alla utställare finns på mässans sajt. Besökare anmäler sig gratis till mässan.

 

Läs vidare

Wasa Grafiska går igång på krångliga trycksaker

Ett arkmatat skärbord har tagit plats hos familjeföretaget Wasa Grafiska i Bromma. Nu ser tryckeriet möjligheter att kapa flaskhalsar och kunna göra fler jobb i eget hus.
Wasa Grafiska

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i. Premiärvisningen skedde på American LabelExpo. Med erfarenheter från PKG 675i har Konica Minolta löst några av dess problem och implementerat ett antal tillval i en helt ny maskin.
PKG-1300i

Fujifilm dundrar fram i print on demand-segmentet

Maskinnyheter finns inom både toner och inkjet, för civil - och förpackningstryckare. Och än så länge har Fujifilm bara gläntat på dörren till det företaget ser som den stora revolutionen. En hybrid sådan – att integrera analoga tryckpressar och maskinlinjer med 42K Samba-printhuvuden.
Tommy Segelberg

Trycker på efterbehandlingens betydelse

"Think finishing first", tänk på efterbehandlingen först. Det har varit Horizons slogan i många år. När företaget gästar Scanpack så är det för att visa på vikten av bra efterbehandlingsutrustning för kvaliteten på den färdiga förpackningen. Och inte minst, med en så automatiserad produktion som möjligt.
Horizon

Senaste nytt

Stockholmstryckeri växlar upp

US-AB lägger i en högre växel med ett fullutrustat broschyrhäftsystem från Plockmatic och satsar samtidigt på att bredda erbjudandet med en e-handelsplattform för profiltrycksaker.
Usab3

Vinnarna klara i folietävling

Den årliga Hexis-fototävlingen fick in fler än 450 bidrag. Nu har vinnarna utsetts.
Hexis_collage_1

Spandex satsar på pvc-fri folie

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.
Screenshot 2022-12-07 at 12.01.51

Servicefokus och försäljningsrekord i sikte

Återförsäljaren KA Olsson & Gems ser ut att stänga verksamhetsåret med de bästa försäljningssiffrorna någonsin, enligt försäljningschefen Emil Gillmor. Förklaringen beror delvis på ett uppsving på dekor­sidan. Samtidigt vässas produktportföljen ytterligare med fler nyheter för bilfolierare.
emil