Labelexpo flyttas fram till 2023

PUBLICERAD: 2 mars 2022
UPPDATERAD: 2 mars

 

Etikett- och förpackningsmässan Labelexpo Europe ställs in i år. Foto: Arkivbild/Claes Nordström

Den europeiska etikett- och förpackningsmässan Labelexpo Europe var planerad att genomföras 26–29 april i Bryssel. Nu meddelar arrangören att mässan flyttas fram till september 2023. Bristen på leveranser av komponenter och material i spåren av pandemin och den pågående situationen i Ukraina pekas ut som orsaker till att mässan flyttas fram.

Labelexpo-mässan var planerad att hållas 26–29 april i Bryssel. Men i ljuset av ett ökat tryck på leveranskedjorna som den europeiska etikettindustrin upplever, tillsammans med den pågående situationen i Ukraina, meddelar arrangören nu att flyttar fram mässan.

Tarsus Group, arrangör av de globala Labelexpo-mässorna, skriver i ett pressmeddelande att beslutet har tagits i nära samråd med utställare, föreningar och den breda branschen. Många är direkt påverkade av bristen på komponenter och material:

”Dessa brister, utlösta av pandemin, har eskalerat under de senaste månaderna med långa ledtider som nu stör leveranskedjan i Europa. Eftersom evenemanget skulle äga rum om knappt två månader och att det är svårt att få en överblick framåt har lett till att event-teamet flyttar mässan i etikettindustrins intresse.”

Nya datum för mässan blir 11–14 september 2023.

Lisa Milburn, Labelexpos vd, förklarar i ett pressmeddelande:

– För det första skulle jag vilja tacka för det stöd vi har fått från branschen med många som engagerar sig för Labelexpo Europe trots de problem som många av dem för närvarande hanterar. Vi vet att beslutet att boka om mässan kommer att vara lika nedslående för dem som det är för oss. Det här har varit ett mycket svårt beslut för oss att ta, vi har arbetat outtröttligt för att övervinna problem med leveranskedjan och producera den show som branschen behöver, särskilt i ljuset av de senaste två årens utmaningar. Tyvärr har dessa problem visat sig vara oöverstigliga i detta skede så vi känner att omläggning är det ansvarsfulla beslutet att fatta.

 

Läs vidare

Gallus går helt digitalt med ny etikettpress

Gallus och Heidelberg presenterar sin första helt digitala etikettpress – Gallus One – för att möta det växande behovet av etiketter på rulle.
gallus_one_release_web

Etiketter blev räddningen: ”Vi har så galet mycket jobb”

I slutet av 2019 besökte Sign&Print Uppsalaföretaget Tidtryck som precis investerat i en uppsättning maskiner för digitalt etikettryck. Nysatsningen några månader innan pandemin slog till kom lägligare än vad de någonsin hade kunnat drömma om.
Tidtryck7

Arbetsbord för skyltmakare

Den 14 och 15 september är det Sign&Print-mässa i danska Odense. Då kommer Vikiallo att visa ett arbetsbord som de själva utvecklat speciellt för skyltmakare.
Vikiallo2

Lanserar toppmodell för digital etikettutskrift

Konica Minolta signalerar nu att de tar upp kampen med de tyngre etikettvolymerna som traditionellt sett trycks analogt. AccurioLabel 400, en ny toppmodell i serien, ger användaren högre produktivitet –40 meter i minuten – och möjlighet att trycka med vitt.
IMG_4445

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1