Labelexpo flyttas fram till 2023

PUBLICERAD: 2 mars 2022
UPPDATERAD: 2 mars

 

Etikett- och förpackningsmässan Labelexpo Europe ställs in i år. Foto: Arkivbild/Claes Nordström

Den europeiska etikett- och förpackningsmässan Labelexpo Europe var planerad att genomföras 26–29 april i Bryssel. Nu meddelar arrangören att mässan flyttas fram till september 2023. Bristen på leveranser av komponenter och material i spåren av pandemin och den pågående situationen i Ukraina pekas ut som orsaker till att mässan flyttas fram.

Labelexpo-mässan var planerad att hållas 26–29 april i Bryssel. Men i ljuset av ett ökat tryck på leveranskedjorna som den europeiska etikettindustrin upplever, tillsammans med den pågående situationen i Ukraina, meddelar arrangören nu att flyttar fram mässan.

Tarsus Group, arrangör av de globala Labelexpo-mässorna, skriver i ett pressmeddelande att beslutet har tagits i nära samråd med utställare, föreningar och den breda branschen. Många är direkt påverkade av bristen på komponenter och material:

”Dessa brister, utlösta av pandemin, har eskalerat under de senaste månaderna med långa ledtider som nu stör leveranskedjan i Europa. Eftersom evenemanget skulle äga rum om knappt två månader och att det är svårt att få en överblick framåt har lett till att event-teamet flyttar mässan i etikettindustrins intresse.”

Nya datum för mässan blir 11–14 september 2023.

Lisa Milburn, Labelexpos vd, förklarar i ett pressmeddelande:

– För det första skulle jag vilja tacka för det stöd vi har fått från branschen med många som engagerar sig för Labelexpo Europe trots de problem som många av dem för närvarande hanterar. Vi vet att beslutet att boka om mässan kommer att vara lika nedslående för dem som det är för oss. Det här har varit ett mycket svårt beslut för oss att ta, vi har arbetat outtröttligt för att övervinna problem med leveranskedjan och producera den show som branschen behöver, särskilt i ljuset av de senaste två årens utmaningar. Tyvärr har dessa problem visat sig vara oöverstigliga i detta skede så vi känner att omläggning är det ansvarsfulla beslutet att fatta.

 

Läs vidare

Världspremiär för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på Drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en ny egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Affiliprint inleder samarbete för AI-stödd direktreklam

Affiliprint ansluter sig till tyska Adnymics. Expansionen inkluderar AI-stödd direktreklam.
final-adnymics-x-linehub-press-release-V2

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS