Labelexpo flyttas fram till 2023

PUBLICERAD: 2 mars 2022
UPPDATERAD: 2 mars

 

Etikett- och förpackningsmässan Labelexpo Europe ställs in i år. Foto: Arkivbild/Claes Nordström

Den europeiska etikett- och förpackningsmässan Labelexpo Europe var planerad att genomföras 26–29 april i Bryssel. Nu meddelar arrangören att mässan flyttas fram till september 2023. Bristen på leveranser av komponenter och material i spåren av pandemin och den pågående situationen i Ukraina pekas ut som orsaker till att mässan flyttas fram.

Labelexpo-mässan var planerad att hållas 26–29 april i Bryssel. Men i ljuset av ett ökat tryck på leveranskedjorna som den europeiska etikettindustrin upplever, tillsammans med den pågående situationen i Ukraina, meddelar arrangören nu att flyttar fram mässan.

Tarsus Group, arrangör av de globala Labelexpo-mässorna, skriver i ett pressmeddelande att beslutet har tagits i nära samråd med utställare, föreningar och den breda branschen. Många är direkt påverkade av bristen på komponenter och material:

”Dessa brister, utlösta av pandemin, har eskalerat under de senaste månaderna med långa ledtider som nu stör leveranskedjan i Europa. Eftersom evenemanget skulle äga rum om knappt två månader och att det är svårt att få en överblick framåt har lett till att event-teamet flyttar mässan i etikettindustrins intresse.”

Nya datum för mässan blir 11–14 september 2023.

Lisa Milburn, Labelexpos vd, förklarar i ett pressmeddelande:

– För det första skulle jag vilja tacka för det stöd vi har fått från branschen med många som engagerar sig för Labelexpo Europe trots de problem som många av dem för närvarande hanterar. Vi vet att beslutet att boka om mässan kommer att vara lika nedslående för dem som det är för oss. Det här har varit ett mycket svårt beslut för oss att ta, vi har arbetat outtröttligt för att övervinna problem med leveranskedjan och producera den show som branschen behöver, särskilt i ljuset av de senaste två årens utmaningar. Tyvärr har dessa problem visat sig vara oöverstigliga i detta skede så vi känner att omläggning är det ansvarsfulla beslutet att fatta.

 

Läs vidare

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Canon släpper två matnyttiga inkjetpressar

Canon har en ny medlem i serien arkmatade B3-inkjetpressar i den nya modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk förhandsvisning presenterade de också etikettskrivaren LabelStream LS2000 som är speciellt anpassad för livsmedel. Båda förväntas släppas kommersiellt 2025.
Canon-collage

Primotek ger sig in i etikettbranschen

Återförsäljaren Primotek tar steget in i etikettbranschen. Med den digitala etikettstansen JingWei RSF-300 vill de nå aktörer med mindre volymer och stort behov av flexibilitet.
DSC_4645

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera