Laddat med maskinnyheter för broschyrproduktion

PUBLICERAD: 7 mars 2022
UPPDATERAD: 7 mars
– Vi fortsätter med nya lanseringar under 2022, säger Plockmatics vd Jan Marstrand (till höger). Foto: Pressbild

Jan Marstorp, vd för Plockmatic, utlovar premiärvisningar för den skandinaviska mässpubliken på Sign&Print Scandinavia.
– Vi kommer att visa lösningar för effektivisering av folder- och broschyrproduktion men också värdehöjande lösningar av det printade dokumentet.

När efterbehandlingsföretagets vd Jan Marstorp sammanfattar Plockmatic-året 2021 inleder han med att nämna prövningarna som världen fått utstå; ett ”world wide stress test” orsakat av covid 19-pandemin. Försäljningen påverkades av den tredje vågen under våren 2021, men återhämtade sig bra under hösten. Samtidigt har Supply chain (försörjningskedjan) utmanats med ökade priser på råmaterial, komponenter och transporter samt svårigheter med transporter globalt.

– Vår personal har gjort en enastående insats under 2021, och tack vare dem lämnar vi 2021 med högre försäljning och bättre resultat än 2020.

Han ser positivt på innevarande år och säger att de förväntar sig en fortsatt tillväxt under 2022.

– Vi har haft stort fokus under pandemin att fortsätta utveckla vår produktportfölj, och vi har under 2021 lanserat flera nya produkter som vi förväntar oss fortsatt upprampning av. Vi fortsätter med nya lanseringar under 2022.

”För morgondagens applikationer”

Enligt Jan Marstorp erbjuder Plockmatic ett brett nyutvecklat sortiment inom booklet making för morgondagens applikationer – från mellansegmentet upp till 24/7-segmentet. Han säger att de har ett konkurrenskraftigt sortiment inom bigning och falsning där de har utvecklat nästa generation av Morgans patenterade big- och falsprodukter med specifikationer som matchar små såväl som mycket långa ark. Ett starkt produktsortiment av limbindare som använder PUR-lim och klarar av majoriteten av papperskvaliteter i små och stora format.

Jan Marstorp, vd för Plockmatic.

Vidare i produktportföljen finns UV coater med framtidens led-lampor utvecklade för både inkjet och tonerbaserat tryck samt kuverteringssystem för C10 upp till C4 med automatiserade omställning mellan formatstorlekarna.

– Vi är väl positionerade med utrustningar för digitaltryck, säger han.

Producerar framtidens applikationer

På Sign&Print-mässan, 5–7 april, visas produktnyheterna först och främst upp i Plockmatics monter, men företaget kommer också synas med utrustningar hos några av printerbolagen på mässan.

– Vi kommer att visa hur enkelt det blir att producera framtidens applikationer inline och/eller i våra fristående system, säger han och tillägger att de under de senaste åren har investerat mycket i framtagandet av en ny generation produkter och lösningar för den digitala printsektorn med fokus på nya kommande applikationer.

– Media som tidigare var exklusivt för det övre produktionssegmentet kan i dag produceras på mycket mer kostnadseffektiva printlösningar i mid-produktionssegmentet. Nya produkter från Plockmatic Group fokuserar på att fånga upp de nya möjligheterna som detta öppnar upp. Mer konkret betyder det finishing-lösningar som klarar av att processa de nya längre arken som dagens digitala printrar nu kan producera i duplex med bra ”front to back”- registrering.

Varför ska besökarna besöka er mässmonter?

– Kunderna får väldigt mycket prestanda för det pris de betalar för våra utrustningar, och de är utvecklade för att klara av morgondagens applikationer. Vi kommer även vara på plats med vår svenska personal och internationella säljare och produktchefer – de som arbetar nära de stora printerbolagens marknadsavdelningar. Vi ser gärna att vi tillsammans med våra besökare kan prata om framtida krav och arbetsflöden.

BM5000 är ett häftessystem som klarar att producera häften i liggande A4-format.
Flera skandinaviska premiärer

Bland höjdpunkterna i Plockmatics utställning visas häftessystemet BM5000, kapabelt att producera häften i liggande A4-format, samt DigiFold Pro X, senaste generationens big- och falssystem som optimerats för att även hantera dagens nya långa ark. Båda dessa har aldrig tidigare visats för den skandinaviska mässpubliken. Det gäller även ett helt nytt wirebindningssystem:

– Det blir premiärvisning för den skandinaviska marknaden på vårt ”wire”-bindningssystem DocuBind. Ett helautomatiskt system som matar ark, hålslår och wire-binder, säger han och tillägger att han även hoppas att de kan premiärvisa AeroDieCut från Uchida. En dynstansmaskin som kommer att komplettera den typ av arbeten som idag görs på Heidelberg Cyliner maskiner.

DocuBind är ett helautomatiskt system som matar ark, hålslår och wire-binder. Foto: Pressbild

I utställningen finns också DigiCoater Pro 400 HD LED som förädlar och skyddar det tryckta arket med uv-lack. Maskinen visades för första gången på Sign&Print mässan i Norge i oktober i fjol.

Hoppas på välbesökt mässa

Jan Marstorp säger att Sign&Print-mässan är utmärkt för att träffa många kunder och nya kunder. Ett tillfälle att få möta branschen och få en avstämning av det totala utbudet av system och lösningar samt att göra affärer.

– Vi är mycket förväntansfulla för att få återigen få träffa kunder och visa våra produkter och lösningar för den skandinaviska marknaden. Vi hoppas på en välbesökt mässa med svenska besökare men också på besökare från våra grannländer.

Senaste generationens big-och falssystem, DigiFold Pro X. Foto: Pressbild

Sign&Print Scandinavia-mässan arrangeras 5–7 april på Kistamässan i Stockholm. Besökare registrerar sig gratis på mässans sajt.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449