”Supersmart lösning” för förpackning och e-handel

PUBLICERAD: 10 mars 2022
UPPDATERAD: 10 mars

VBS lägger extra vikt vid produktion av förpackningar på Sign&Print-mässan. En komplett e-handelslösning för att skapa och beställa förpackningar. De visar också sitt register med utrustningar inom efterbehandling och print.

Björn Olsson, vd på VBS. Foto: Privat

Björn Olsson, vd för Visual business systems (VBS), summerar företagets kommande utställning på Sign&Print-mässan, 5–7 april. Han säger att fokus denna gång är förpackning och de kommer att visa hur man på ett smart, ekonomiskt och enkelt sätt kan kommersialisera ett erbjudande från ax till limpa genom e-handel. Det handlar om mjukvarulösningar från CloudLab.

– Största dragplåstret vi visar är produkter från tyska CloudLab och då med fokus på PrintQ och PackQ. PackQ är en supersmart lösning som innehåller en modul för 3D-rendering och gör det extremt lätt för trycksaksbeställare att se, modifiera och beställa förpackningar för tryck, det vill säga en komplett e-handelslösning.

Skärbord i två storlekar

VBS presenterar även portföljen med efterbehandlingsutrustningar och printlösningar. Dels ett arkmatat skärbord i B1-format från italienska Valiani, dels ett mindre skärbord i B3-format från iEcho. Oöverträffad kvalitet och precision och överlägset bästa pris och prestanda, kännetecknar maskinerna, enligt Olsson.

– På printersidan visar vi en planbädd, uv-skrivare från en ny tillverkare. Det är format 90×70 och den har maximal printhöjd på 400 millimeter, vilket gör den mycket flexibel i fråga om vad som ska printas.

Skärbord, både Iecho och Valiani ställs ut på Sign&Print Scandinavia-mässan. Foto: Claes Nordström
Hoppas på intresse

Björn Olsson säger att deras stora förhoppning är att mässan blir välbesökt med liten påverkan av pandemin.

– Vi tror och hoppas också på att det vi visar kring produktion av förpackning drar stort intresse.

Förutom att VBS är en nordisk leverantör av mjukvara och hårdvara erbjuder de även service och support.

– Vi har arbetat i den grafiska branschen sedan 1987 och har därför stor förståelse och kompetens för vad branschen efterfrågar.

Läs vidare

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8