Programvara för grafisk design – nu på svenska

PUBLICERAD: 15 mars 2022
UPPDATERAD: 15 mars
Corel demonstrerar nyheterna i programvaran CorelDraw när företaget ställer ut på Sign&Print Scandinavia. Foto: Pressbild

Mjukvaran CorelDraw Graphics Suite är utvecklad för produktion av skyltar, tryckta produkter och marknadsföringsmaterial med mera. Joakim Alriksson, vd för Corel, radar upp nyheterna i programsviten.

Programvaruföretaget Corel har en sällsynt position som en pionjär inom det digitala området. Det säger vd:n Joakim Alriksson och berättar att de i dag ger fler än 90 miljoner kunskapsarbetare möjlighet att vara kreativa, produktiva och uppnå sina mål över plattformar och geografier.

Joakim Alriksson, vd på Corel.

– I en miljö som aldrig står stilla hjälper vi våra kunder att definiera och nå framgång. I en av mjukvaruprodukterna, CorelDraw, kan användare arbeta med allt från produktion av skyltar och tryckmaterial, alla typer av marknadsföringsmaterial till varumärke, illustrationer och teknik och mycket mer.

”En helhetslösning”

På mässan Sign&Print Scandinavia, 5–7 april på Kistamässan i Stockholm presenterar företaget de senaste nyheterna i mjukvaran:

– Vi kommer visa hur CorelDraw Graphics Suite är en helhetslösning för grafisk design och hantering av grafik, foto och 3D. Vi kommer även visa på vilka sätt CorelDraw är att föredra, samt mycket mer.

– Den största nyheten för svenska användare är stöd för svenska som språk. En annan nyhet är att CorelDRAW fått stöd för Mac:ar som använder Apples M1-chip.

Vad har ni för förväntningar på mässan?

– Våra förväntningar är att få möjlighet att nätverka, lyssna på monterbesökare samt visa värdet av CorelDraw.

Grafisk design för fordonsdekor och storformatsprodukter med mera skapas i CorelDraw Graphics Suite. Foto: Pressbild

 

Läs vidare

Zone Systems levererar 50-talsskyltar till tunnelbanestation

Zone Systems i Vadstena fick jobbet att tillverka skyltar i 1950-talsstil när tunnelbanestationen Hötorget i Stockholm restaureras till sitt ursprungsuppförande.
zone-systems

Brandmästarens baseballjackor hett mode

Baseballjackor Sverige firar 20 år i år. Helsingborgsföretagets jackor bärs av allt från företag till föreningar, skolor och musiker från Mando Diao och Lasse Stefanz.
Baseballjackor

Nyans av persika är 2024 års Pantone-färg

Den beskrivs som varm och mjuk med en vintagekänsla samtidigt som den har en samtida atmosfär. För 25:e gången har Årets Pantone-färg utsetts och den här gången är det en sammetslen persikoton.
Pantone 2024 1 kopiera

Pytteliten skyltreklam lockar betraktaren nära

JCDecaux och reklambyrån Dorian Mabb har tagit fram ett reklambudskap som ska vara världens minsta i Eurosize-formatet. Skylten uppförs på Kungsgatan i Stockholm där betraktaren får utforska budskapet bakom ett inbyggt förstoringsglas.
FotoJet-(32)

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2