Programvara för grafisk design – nu på svenska

PUBLICERAD: 15 mars 2022
UPPDATERAD: 15 mars
Corel demonstrerar nyheterna i programvaran CorelDraw när företaget ställer ut på Sign&Print Scandinavia. Foto: Pressbild

Mjukvaran CorelDraw Graphics Suite är utvecklad för produktion av skyltar, tryckta produkter och marknadsföringsmaterial med mera. Joakim Alriksson, vd för Corel, radar upp nyheterna i programsviten.

Programvaruföretaget Corel har en sällsynt position som en pionjär inom det digitala området. Det säger vd:n Joakim Alriksson och berättar att de i dag ger fler än 90 miljoner kunskapsarbetare möjlighet att vara kreativa, produktiva och uppnå sina mål över plattformar och geografier.

Joakim Alriksson, vd på Corel.

– I en miljö som aldrig står stilla hjälper vi våra kunder att definiera och nå framgång. I en av mjukvaruprodukterna, CorelDraw, kan användare arbeta med allt från produktion av skyltar och tryckmaterial, alla typer av marknadsföringsmaterial till varumärke, illustrationer och teknik och mycket mer.

”En helhetslösning”

På mässan Sign&Print Scandinavia, 5–7 april på Kistamässan i Stockholm presenterar företaget de senaste nyheterna i mjukvaran:

– Vi kommer visa hur CorelDraw Graphics Suite är en helhetslösning för grafisk design och hantering av grafik, foto och 3D. Vi kommer även visa på vilka sätt CorelDraw är att föredra, samt mycket mer.

– Den största nyheten för svenska användare är stöd för svenska som språk. En annan nyhet är att CorelDRAW fått stöd för Mac:ar som använder Apples M1-chip.

Vad har ni för förväntningar på mässan?

– Våra förväntningar är att få möjlighet att nätverka, lyssna på monterbesökare samt visa värdet av CorelDraw.

Grafisk design för fordonsdekor och storformatsprodukter med mera skapas i CorelDraw Graphics Suite. Foto: Pressbild

 

Läs vidare

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

Den ofrivillige tryckeridirektören: "Vi är uppväxta med stickers"

Tobias Martinsson är grundare till stickersvarumärket Prettygoodstickers och Motoproworks som säljer dekalkit under licens. Från början var inte tanken att bygga upp egen produktion men han tröttnade på ett arbetsflöde som var lite föråldrat.
collage

Zone Systems levererar 50-talsskyltar till tunnelbanestation

Zone Systems i Vadstena fick jobbet att tillverka skyltar i 1950-talsstil när tunnelbanestationen Hötorget i Stockholm restaureras till sitt ursprungsuppförande.
zone-systems

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)