De visar specialskrivare i modell mindre

PUBLICERAD: 18 mars 2022
UPPDATERAD: 18 mars
Daniel Pettersson, vd på Uniprint lutar sig mot uv-printern Artisjet. Foto: Privatbild

Uniprint har sin kärnverksamhet inom specialskrivare. Till Sign&Print Scandinavia tar leverantören med sig printlösningar för korta serier – DTG och DTF-skrivare, uv-flatbäddskrivare och etikettprintrar.

I det grafiska segmentet riktar sig Täbyleverantören Uniprint till dels tryckerier, men också olika branschföretag som vill komma i gång och producera inhouse med mindre desktop-lösningar. Daniel Pettersson, vd på företaget, säger att det handlar om prisvärda printlösningar.

– De behöver inte investera en förmögenhet för att ta hem produktionen och producera själva.

När företaget ställer ut på Sign&Print-mässan, 5–7 april, är ett sådant exempel en uv-flatbäddsskrivare från kinesiska Artisjet. Maskinmodellerna i serien sträcker sig från 69 000 kronor upp till 200 000 kronor.

– Du kan printa allt från golfbollar till you name it – termosar och andra profilprodukter.

Maskinerna är även passande för industrimärkning.

– De klarar printa på upp till 17 centimeter höga objekt.

Direkt på textil

I sortimentet har företaget även lösningar för digitalt textiltryck för att skriva ut på polyester, nylon, bomullspolyblandningar med mera.

– DTG (Direct-to-garment) till exempel är ett väldigt bra komplement till screentryckare. Man kör sitt traditionella screentryck och så kan man köra småvolymerna i DTG-skrivaren i stället för att behöva ta fram alla dyra screenramar och schabloner, säger han och nämner även att de har DTF-lösningar för att skapa egna transfers på ett enkelt sätt.

På mässan visar de Polyprints direkt-till-film-trycklösning ihop med TexJet DTG-skrivare vilket inte kräver att användaren ändrar bläckinstallationen.

Direkt till film

DTF, är på frammarsch, enligt Daniel Pettersson:

– Absolut. Vi har sålt DTG ganska länge men nu kommer dessa med lösningar till DTF också så att du kan printa DTF med din DTG-skrivare. Det kommer vi att visa på mässan.

Robotsystem från Epson

På etikettsidan blir det en demonstration av printrar med fyra och fem färger från Roland DG. En nyhet i sortimentet är att Uniprint kommer att börja sälja Epsons robotsystem för applicering av etiketter. Robotsystemet kan implementeras i en produktionslina istället för att appliceringen görs manuellt i en fristående maskin. Daniel säger att huruvida lösningen kommer att visas upp på Sign&Print Scandinavia återstår att se. Definitivt är dock att den kommer att vara med i företagets utställning på Scanpack i höst.

– Roboten sätter en eller flera etiketter på olika platser runt produkten.

2021 var ett händelserikt år för Uniprint. Ett nytt bolag startades i Norge med exakt samma koncept som i Sverige. Förutom att Uniprint är leverantör av specialskrivare är de bland annat även systemintegratör för olika typer av produktionsflöden.

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper