Smarta system av aluminiumprofiler

PUBLICERAD: 21 mars 2022
UPPDATERAD: 21 mars

 

Foga System ställer ut på Sign&Print Scandinavia, 5–7 april. Foto: Privat

Foga System showar loss på mässan med aluminiumprofilsystem för användning till områden som butiksinredning, mässor, utomhusreklam och industriella miljöer.

Pontus Lönnberg. Foto: Pressbild

Pontus Lönnberg, säljansvarig på Foga System, ser fram emot att ställa ut på Sign&Print Scandinavia och att få möta mässbesökarna:

– Såklart är det att få träffa våra befintliga kunder och visa upp våra nyheter, men vi har också en förhoppning om att knyta nya kontakter. Det ska bli kul med mässa!

– Vi har en helhetslösning för både inomhus och utomhus för uppsättning av budskap så som vepor och annat printat material.

Pontus Lönnberg säger att företaget är en av de ledande aktörerna i Sverige på aluminiumprofilsystem. Huvudkontoret är beläget i södra Sverige med en heltäckande verksamhet från design, kvalitetskontroll och lagring till tillverkning och logistik.

Foga Systems system med aluminiumprofiler används för byggnation av mässmontrar… Foto: Privat

– Vi har även ett nätverk av licensinnehavare och återförsäljare över hela världen och för närvarande distribuerar vi till 20 länder över hela världen.

Ramsystem med moduler

På Sign&Print-mässan visar företaget FOGA Wall 60 och FOGA LED Wall. Ett ramsystem med standardmoduler för led-skärm, panel och tyg. Systemen är utvecklade för byggnation av mässmontrar, shop-in-shop-lösningar och butiker.

Den som vill använda sig av modulsystemet har modelleringsprogrammet SketchUp till sin hjälp för att kunna rita upp egna lösningar. Andra lösningar som demonstreras är SMART-Lift, en bildhiss för att enkelt kunna byta stora vepor från marken, kopplingen 613QF för att montera profilramar utan att behöva använda verktyg, samt en stor ljuslåda med led-belysning på två sidor.

– Vi har sedan tidigare de sidobelysta aluminiumramarna och har nu kompletterat sortimentet med en led-modul som klarar en sträcka på upp till fyra meter, men med led monterad på endast två sidor.

 

Större sortiment efter förvärv
… shop-in-shop-lösningar och butiker. Foto: Privat

Foga System har levererat lösningar inom marknadsföring och kommunikation sedan 55 år tillbaka. För tre år sedan förvärvades Thilmer AB. I november 2020 fusionerades Thilmer AB in i Foga System AB. Det har lett till ett större sortiment av tillbehör för vepor så som öljetter, kederband- och profiler, remmar och spännare.

Läs vidare

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1