Smarta system av aluminiumprofiler

PUBLICERAD: 21 mars 2022
UPPDATERAD: 21 mars

 

Foga System ställer ut på Sign&Print Scandinavia, 5–7 april. Foto: Privat

Foga System showar loss på mässan med aluminiumprofilsystem för användning till områden som butiksinredning, mässor, utomhusreklam och industriella miljöer.

Pontus Lönnberg. Foto: Pressbild

Pontus Lönnberg, säljansvarig på Foga System, ser fram emot att ställa ut på Sign&Print Scandinavia och att få möta mässbesökarna:

– Såklart är det att få träffa våra befintliga kunder och visa upp våra nyheter, men vi har också en förhoppning om att knyta nya kontakter. Det ska bli kul med mässa!

– Vi har en helhetslösning för både inomhus och utomhus för uppsättning av budskap så som vepor och annat printat material.

Pontus Lönnberg säger att företaget är en av de ledande aktörerna i Sverige på aluminiumprofilsystem. Huvudkontoret är beläget i södra Sverige med en heltäckande verksamhet från design, kvalitetskontroll och lagring till tillverkning och logistik.

Foga Systems system med aluminiumprofiler används för byggnation av mässmontrar… Foto: Privat

– Vi har även ett nätverk av licensinnehavare och återförsäljare över hela världen och för närvarande distribuerar vi till 20 länder över hela världen.

Ramsystem med moduler

På Sign&Print-mässan visar företaget FOGA Wall 60 och FOGA LED Wall. Ett ramsystem med standardmoduler för led-skärm, panel och tyg. Systemen är utvecklade för byggnation av mässmontrar, shop-in-shop-lösningar och butiker.

Den som vill använda sig av modulsystemet har modelleringsprogrammet SketchUp till sin hjälp för att kunna rita upp egna lösningar. Andra lösningar som demonstreras är SMART-Lift, en bildhiss för att enkelt kunna byta stora vepor från marken, kopplingen 613QF för att montera profilramar utan att behöva använda verktyg, samt en stor ljuslåda med led-belysning på två sidor.

– Vi har sedan tidigare de sidobelysta aluminiumramarna och har nu kompletterat sortimentet med en led-modul som klarar en sträcka på upp till fyra meter, men med led monterad på endast två sidor.

 

Större sortiment efter förvärv
… shop-in-shop-lösningar och butiker. Foto: Privat

Foga System har levererat lösningar inom marknadsföring och kommunikation sedan 55 år tillbaka. För tre år sedan förvärvades Thilmer AB. I november 2020 fusionerades Thilmer AB in i Foga System AB. Det har lett till ett större sortiment av tillbehör för vepor så som öljetter, kederband- och profiler, remmar och spännare.

Läs vidare

Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.
FotoJet (36)

Byter till nattskift efter skyhöga elpriser

De skenande elpriserna i södra Sverige är en tuff utmaning för många företag. När Scandexpo i Höör såg kostnaderna rusa ställde man snabbt om från dag- till nattskift.
Scandexpo

Profilföretag ger helhet med print och montage

När en enda storformatsskrivare står för allt skylt- och dekortryck krävs en slitvarg till maskin som går att lita på alla dagar i veckan. Stockholmsföretaget PSS har funnit sin och på köpet fick de mersmak att printa med vitt bläck.
PSS2

Först med planprinter: ”Tidsvinsten är enorm”

Level 10 i Västra Frölunda är först i Sverige med att installera en ny planprinter som ska få dem att växa på skyltsidan. Arbetstiden för de två skyltmakarna i huset kapas nu rejält.
Niclas

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1