Lasertryck presenterar möjligheter för tryckerier

PUBLICERAD: 22 mars 2022
UPPDATERAD: 22 mars

En försäljningsportal, en bredare produktion och ett större utbud av trycksaker. Det ska Lasertryck kommunicera till besökare på Sign&Print Scandinavia.

Lasertryck är en del av Scandinavian Print Group. Tryckerikoncernen har produktion av alla möjliga trycksaker och erbjuder även portallösningar för försäljning och beställning av trycksaker.

Hanne Koch Mittet, skandinavisk försäljningschef hos Lasertryck.

– Vi sätter upp portalen gratis och sidan är upp till kunden hur mycket de vill tjäna på produkterna, när de säljer vidare, säger Hanne Koch Mittet, skandinavisk försäljningschef hos Lasertryck och fortsätter:

– Vi har även möjlighet att kunna ta fram en skräddarsydd lösning för mallar för större företag som trycker samma trycksak två eller flera gånger per år. BrandCentral har flera lösningsmodeller och är skräddarsydda för varje enskild verksamhet.

Möjligheter för tryckerier

Hanne Koch Mittet motiverar varför besökare borde träffa dem på Sign&Print-mässan.

– Ta chansen att få ett enkelt verktyg för att tjäna mycket pengar. Om du redan säljer trycksaker eller saknar en lösning för att nå dina drömmar har vi ett enkelt verktyg för dig som vill ha en större maskinpark utan och investera, och kunna erbjuda dina kunder ett större utbud av produkter.

Hanne Koch Mittet poängterar att det går att beställa C02-neutrala och FSC-certifierade trycksaker från SPG-gruppen.

– Vi tänker på miljön varje dag, med solceller på taket och inköp av grön vindkraftsenergi till vår huvudproduktion i Danmark är vi redan på god väg och visar miljön de rätta åtgärderna. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår produktion där effektivitet är av största vikt för att få lägsta möjliga pris.

Vad har ni för förväntningar på mässan?

– Självklart att träffa nya partners och träffa alla våra befintliga partners för en god pratstund över en god kopp kaffe. Kanske har vi också en liten överraskning till våra kunder.

Flera förvärv

I Sverige har Scandinavian Print Group (koncernen där Lasertryck ingår) senast köpt Lenanders Grafiska i Kalmar. Sedan tidigare har de E-print, EO Grafiska i Stockholm och Östertälje Tryckeri. Andra företag är E-Print, Whitelabel, Brand Central och EO Grafiska

Läs vidare

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper