Tankeväckande trycksaker i utställning

PUBLICERAD: 23 mars 2022
UPPDATERAD: 23 mars

[metaslider id=”219285″]

För alla som gillar att klämma, känna och glutta på trycksaker och papperskvaliteter finns chansen på Sign&Print Scandinavia. Danish Connection arrangerar en trycksaksutställning där det dukas upp kreativa papperskvaliteter och trycksaker till allmän beskådan.

I utställningen kommer det finnas små och stora trycksaker, framtagna av skickliga grafiska formgivare, tryckerier och papperstillverkare. Janne Høgshøj finns på plats för att guida och inspirera mässbesökarna i konsten att välja rätt papper för att höja värdet på trycksaken.

I ett urval ingår papperskvaliteter från tillverkare som Gmund och Fedrigoni och massor av exempel på pappersdesign, trycksaker, böcker och emballage från NASA, Lynggaard Jewelry, Olsen Banden, Burning Man med flera. Gmund visar också nyheter med papper tillverkat av hampa, återvunnet papper och några av de kända kvaliteterna med äkta silver och rester från ölproduktion.

 

Läs vidare

Stordalen öppnar hotell i boktryckeri intill Liseberg

Göteborgs stad och nöjesparken Liseberg vill ta till vara på den industrihistoriskt viktiga byggnaden som Rundqvists boktryckeri lämnade för ett år sedan. Nu står det klart att fastigheten intill besöksmålet blir hotell.
FotoJet-(27)

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

"Oväntat kraftig" marknadsnedgång på pappersprodukter

Exportnedgången på massa- och pappersmarknaden är nu ett faktum, skriver Skogsindustrierna i sin senaste kvartalsrapport. Det ekonomiska läget har påverkat efterfrågan på grafiskt papper när annonsmarknaden viker. Men det finns tecken på återhämtning.
pappersindustrierna

Grafiska företagen prisar Berättarministeriet

Grafiska företagen prisar lässatsningen Berättarministeriet. De får branschpriset bland annat för att de lyfter de tryckta böckernas betydelse som läromedel.
berättarministeriet

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera