Papyrus laddar med pvc-fri media

PUBLICERAD: 28 mars 2022
UPPDATERAD: 28 mars
Papyrus demonstrerar bland annat pvc-fri car wrapping från Grafityp på Sign&Print-mässan. Foto: Pressbild

Materialleverantören Papyrus har ett händelserikt år bakom sig med fokus på att investera i media och personal. På Sign&Print Scandinavia berättar de om satsningen inom pvc-fri storformatsmedia och visar monteringar av olika slag. Sortimentet är till stora delar nytt.

Papyrus har många materialnyheter i sitt sortiment som de kommer att visa på Sign&Print Scandinavia, 5–7 april, säger Stellan Pehrson som arbetar med affärsutveckling och som key account manager hos Papyrus. Foto: Privat

Sign&Print ber Stellan Pehrson på Papyrus summera 2021. Det var året då företaget avvecklade hela hårdvarusidan med maskiner inom storformat. I stället satsar återförsäljaren numera fullt ut på digital printmedia och skylt- och storformatsmaterial med Viscom-produkter i Sverige, Norge och Danmark.

– Det har varit ett spännande år där Papyrus har byggt vidare på den stora satsningen inom media och anställt specialister inom området samtidigt som vi följt planen att utvidga sortimentet. Detta har medfört att vi fått många nya kunder, säger Stellan Pehrson.

Hur bygger ni vidare under 2022 när ni nu lämnat storformatsmaskinerna bakom er?

– Man kan säga att vi backat på ett område men det ger oss i stället utrymme att lägga ännu större fokus på ett annat område som ju är media där vi nu investerar i både personal och material, så vi kommer att göra ännu större avtryck i marknaden än tidigare.

Fokus på miljö

Stellan Pehrson säger att Papyrus är en pålitlig leverantör som arbetar med kunden och miljön i fokus. På Sign&Print Scandinavia, 5–7 april, är siktet inställt på att visa besökarna att företagets erbjudande är det bästa på marknaden i miljöhänseende.

– Vi fortsätter att fokusera på mediaförsäljningen med inriktningen på att bli första valet när det gäller miljö och pvc-fria material.

Varför ska besökarna besöka er utställning?

– För att bli inspirerade och se möjligheterna med våra nya produkter men också träffa vårt starka team som bjuder på kaffe.

– Vi vill ha en aktiv monter med sociala ytor där vi visar monteringar av olika slag men också att det finns utrymme att sitta och diskutera applikationer.

Papyrus ska inspirera mässbesökare med storformatsmedia av diverse slag. Foto: Privat

Vilka av era produktområden kommer ni att lägga mest vikt vid under mässan?

– Grafityp, pvc-fri car wrapping, men också pvc-fritt material som täcker in de flesta kunder i branchen.

Är det någon produkt som får premiärvisning?

– Vi har stora delar i sortimentet som är nytt och som ingår i vår gröna profil, men det sparar vi till mässan.

Ser fram emot mässa

Stellan Pehrson säger att de är riktigt laddade inför att ställa ut på Sign&Print Scandinavia igen.

– Vi gläds så otroligt mycket att Sign&Print-mässan äntligen blir av och att vi nu äntligen får möjligheten att träffa många kunder i en så här trevlig miljö så att vi kan visa vad vi arbetar med.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449