Tryck och förädling när Iridesse intar scenen

PUBLICERAD: 28 mars 2022
UPPDATERAD: 28 mars

En arkmatad tryckpress med möjlighet att trycka bland annat silver, guld, rosa och vitt, samt ett verktyg för att automatisera hela order- och tryckprocessen. Det är vad som väntar i Xerox-montern under Sign&Print-mässan, som delas med återförsäljaren Primotek.

Den digitala produktionsskrivaren Xerox Iridesse är huvudnumret på mässan. Den arkmatade tonermaskinen släpptes 2018 och fick 2019 en EDP Award för ”Best cutsheet color up to B3”. Bland fördelarna finns möjligheten till förädling under själva tryckprocessen för att kunna producera iögonfallande trycksaker med bland annat metalliska effekter.

Peter Dollerup.

– Vi kommer att visa Xerox arkmatade Iridesse Production Press med möjligheter att trycka extrafärger som silver, guld, rosa, vitt och clear, vilket gör att man kan förädla trycksaken utan tidskrävande och kostsam efterbehandling. Vi kommer även att visa Free Flow Core som är ett kraftfullt verktyg för att automatisera hela order- och tryckprocessen, berättar Peter Dollerup, General Manager Xerox Sverige och Nordic PSG Sales Director.

Kommer ni att presentera några produktnyheter? Vilka i så fall?

– Några av nyheterna vi kommer att visa är Xerox nya sugmatade pappersmagasin som klarar upp till 1,2 meter långa ark samt nya funktioner i Free Flow Core.

Vad har ni för förväntningar inför mässan?

– Framför allt ska det bli fantastiskt roligt att träffa våra kunder igen och gå på en riktig mässa efter två år utan några events. Vi hoppas naturligtvis också att få möjligheten att skapa nya kontakter för framtida samarbeten och affärer tillsammans, säger Peter Dollerup.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8