Prisvinnande italienska skärlösningar

PUBLICERAD: 31 mars 2022
UPPDATERAD: 31 mars
Carsten Vilain Jensen, vd för Elitrons svenska återförsäljare Convertec.

I början av året belönades den italienska tillverkaren Elitron med en EDP Award för sitt senaste helautomatiska skärbordssystem Kombo TAV V2.

Elitron har en produktportfölj med en rad olika automatiska och digitala CNC-skärbordssystem och praktiska mjukvarulösningar för olika sektorer, bland annat för den grafiska industrin. Ledorden är maximal precision och produktivitet.

Convertec Graphic Technics är sedan tio år tillbaka återförsäljare av Elitrons produkter i Sverige och har i dag byggt upp en egen service och support. Företaget är baserat i Göteborg där man har centrallager för både reservdelar och förbrukningsartiklar.

Helautomatiskt skärbordssystem

I montern under Sign&Print-mässan kommer Elitrons automatiska och patenterade skärlösningar visas upp. Inte minst den prisvinnande modellen Kombo TAV V2, ett helautomatiskt skärbordssystem som fick en EDP Award för ”Best Wide Format Cutting Solution 2021”.

– Det är en komplett lösning för nonstopproduktion av allt från reklambanners och POS-displayer, till lådor och förpackningar, säger Carsten Vilain Jensen, vd för Convertec.

Knyta nya kontakter

I montern kommer även Elitrons nya Business Developer, Tommy Andersson, att presenteras. Han kommer att jobba direkt för Elitron och de kunder som har behov av specialanpassade lösningar till sin produktion. Utöver det demonstreras Elitrons nya service- och supportplattform, Elidesk, samt den nya fräslösningen 3D-Milling System.

Vad har ni för förväntningar på mässan?

– Vi ser fram emot att knyta nya kvalitetskontakter, vare sig det är via förbokade möten eller spontant på plats, säger Carsten Vilain Jensen.

Läs vidare

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Stor skärbordsspecial: Borden blir större och mer automatiska

Skärbord återfinns hos allt fler grafiska företag. Flatbed-skärteknologin rymmer många möjligheter för efterbehandling av specialmedier. Effektiviseringen och automatiseringen ger snabb tillväxt.
cut_02

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)