Prisvinnande italienska skärlösningar

PUBLICERAD: 31 mars 2022
UPPDATERAD: 31 mars
Carsten Vilain Jensen, vd för Elitrons svenska återförsäljare Convertec.

I början av året belönades den italienska tillverkaren Elitron med en EDP Award för sitt senaste helautomatiska skärbordssystem Kombo TAV V2.

Elitron har en produktportfölj med en rad olika automatiska och digitala CNC-skärbordssystem och praktiska mjukvarulösningar för olika sektorer, bland annat för den grafiska industrin. Ledorden är maximal precision och produktivitet.

Convertec Graphic Technics är sedan tio år tillbaka återförsäljare av Elitrons produkter i Sverige och har i dag byggt upp en egen service och support. Företaget är baserat i Göteborg där man har centrallager för både reservdelar och förbrukningsartiklar.

Helautomatiskt skärbordssystem

I montern under Sign&Print-mässan kommer Elitrons automatiska och patenterade skärlösningar visas upp. Inte minst den prisvinnande modellen Kombo TAV V2, ett helautomatiskt skärbordssystem som fick en EDP Award för ”Best Wide Format Cutting Solution 2021”.

– Det är en komplett lösning för nonstopproduktion av allt från reklambanners och POS-displayer, till lådor och förpackningar, säger Carsten Vilain Jensen, vd för Convertec.

Knyta nya kontakter

I montern kommer även Elitrons nya Business Developer, Tommy Andersson, att presenteras. Han kommer att jobba direkt för Elitron och de kunder som har behov av specialanpassade lösningar till sin produktion. Utöver det demonstreras Elitrons nya service- och supportplattform, Elidesk, samt den nya fräslösningen 3D-Milling System.

Vad har ni för förväntningar på mässan?

– Vi ser fram emot att knyta nya kvalitetskontakter, vare sig det är via förbokade möten eller spontant på plats, säger Carsten Vilain Jensen.

Läs vidare

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Direct Color Systems visar LED-printers på Fespa

Direct Color Systems ska demonstrera sina LED-printers på Fespa. Flatbädden UV-44 DTS släpptes förra året och är en mångsidig printer i mellanformat.
3_4View2_3846-1536x1119

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa