Mässaffär – skärbord till Albytryckeri

PUBLICERAD: 5 april 2022
UPPDATERAD: 5 april
Henrik Larsson Hedblom, sales account manager för Zünd i Sverige och Rani Gawrieh, ägare till tryckeriet Catscreen. Foto: Claes Nordström

Skärbordet som demonstreras i Zünds utställning på Sign&Print Scandinavia är tingat. Stolt ägare blir Catscreen AB i Alby.

Under Sign&Print Scandinavia, 5–7 april, demonstrerar Zünd sitt flaggskepp mot den grafiska branschen. Det handlar om skärbordet G3 L-2500. Skärbordet visas upp med EIS Load Table, tillverkarens smarta system för att med automatik läsa av och skära tryckta ark från baksidan med offline-registrering.

Det dröjde inte många timmar efter mässans öppnande förrän skärbordet G3 L-2500 såldes – till Catscreen.

Rani Gawrieh, vd på tryckeriet i Alby, Norsborg, summerar investeringsbeslutet:

– Jag vill att det ska flyta bättre på jobbet och att det ska gå snabbt att göra klart saker, säger han och tillägger att de är en partner till företag och varumärkesägare inom alla typer av varumärkesprofilering.

– Vi profilerar företag med allt från skyltar till kläder till etiketter. Från små till stora jobb.

Läs vidare

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Franskt högtryck i Sörmland – kan laminera direkt på bordet

När nystartade inDekor skulle investera i ett monteringsbord så fastnade de för franska Kala. Tillverkaren skapar ett högt och jämnt tryck i bommen med hjälp av elmotorer vilket gör att det går att laminera direkt på bordet.
inDekor-Kala-applicator

Oppboga Bruk gör sin största investering på över femtio år

Tillverkaren av laminerade kartongmaterial, Oppboga Bruk, bygger en ny produktionslinje för laminering för att fortsätta växa in på nya marknader och material.
Oppboga-from-abovex

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera