Sign&Print Scandinavia drar igång

PUBLICERAD: 5 april 2022
UPPDATERAD: 5 april
Sign&Print-mässan slår upp portarna. Foto: Arkiv
Den grafiska branschmässan Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen 5 april  klockan 09.00 och pågår till 7 april på Kistamässan. Mässan är laddad med massor av seminarier, inspiration och produktnyheter från många av de största leverantörerna i branschen. Mässan är gratis för besökare.
Sign&Print Scandinavia har genom åren lockat tusentals besökare. Mässan är nu igång igen, 5–7 april. Mässan riktar sig bland annat till människor som till vardags arbetar på bland annat kreativa varumärkesbyråer, tryckerier, skylt- och förpackningsföretag eller inom visuell kommunikation.
En mötesplats för branschen
På mässan visas de senaste produktnyheterna inom allt från tryck och print, skylt och storformat, efterbehandling till förpackning och material. Letar du idéer till nästa kampanj, vill du veta mer om hållbara material, funderar du på att investera i print- eller efterbehandlingslösningar, eller helt enkelt är nyfiken på vilken riktning den grafiska branschen tar in i framtiden? Då är det här mässan för dig.
– Först och främst är det en mötesplats mellan de utställande företagen och deras kunder. Många tryckerier tar också med sig dem som de producerar för, så att dessa kan inspireras att beställa nya färger, nya material och lära om effektivare sätt att kommunicera, säger mässarrangören Peter Ollén på AGI Publishing House.
Seminarier alla dagar
Eva Glückman. Foto: Pressbild

Förutom nätverkande och möten i montrarna rullar ett seminarieprogram alla tre dagarna med flera spännande föreläsningar från mässans talarscen. Hållbar företagsutveckling och miljöfrågor, ekonomi, omvärldsbevakning och grafiska marknadens förändrade behov och framtid är några av ämnena som tas upp i seminarieprogrammet.

– I år är vi speciellt glada att Grafiska Företagens nya vd Eva Glückmann kommer och öppnar mässan. Vi är också förväntansfulla inför att Elanders koncernchef för första gången ska berätta historien om hur Sveriges största tryckeri blev ett av världens största på under tio år.
Mer information om mässan, hela seminarieprogrammet och gratis registrering för besökare till mässan finns på signochprint.se.
Tusentals besökare väntas till Sign&Print Scandinavia, 5–7 april.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w