Skapa din egen tischa med AR-teknik – printa direkt

PUBLICERAD: 5 april 2022
UPPDATERAD: 5 april
Tomas Stocksén från Dxme till vänster instruerar hur mässbesökare kan designa en egen t-shirt med AR-teknik. Foto: Claes Nordström

I Ricohs utställning på Sign&Print Scandinavia får besökare chans att testa sin kreativa ådra. Ta på ett par AR-glasögon, designa din t-shirt och printa ut den på stört.

Patrik Zetterström hos Ricoh Sverige visar runt i företagets utställning på Sign&Print Scandinavia. I Ricohs arkmatade produktionsskrivare i Pro C7200x-serien demonstreras tonernyheterna guld och silver. På storformatssidan brer Ricoh Pro L5160e ut sig för att visa utskrifter på flexibla material.

Peter Hagström på Dxme printar t-shirtar till besökarna med Ricohs DTG-printer Ri2000. Foto: Claes Nordström

Det stora numret som lockar publik till montern är att de får möjlighet att designa en egen t-shirt med AR-teknik, förstärkt verklighet. Med ett par AR-glasögon på sig ser besökaren virtuella objekt framför sig och kan välja och vraka bland motiv och färger denne vill sätta på sin t-shirt. När motivet är spikat skickas filen vidare till DTG-printern Ri2000 där t-shirten skrivs ut.

Trycket värms efter utskriften och sedan är den redo att bäras. Foto: Claes Nordström

 

Läs vidare

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Bryggerijätte förvärvar tryckföretag i Stockholm

Förvärvet är en del av en satsning på textil- och merchandise inom restaurang- och besöksnäringen.
Spendrups_Swagg-3

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Epson vill ändra spelreglerna för små tillverkare

Under temat 'Precision, kompakt och energibesparande' lanserar Epson sina planer för Drupa. Det finns flera spännande nyheter att se fram emot.
Epson_Drupa

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2