Skapa din egen tischa med AR-teknik – printa direkt

PUBLICERAD: 5 april 2022
UPPDATERAD: 5 april
Tomas Stocksén från Dxme till vänster instruerar hur mässbesökare kan designa en egen t-shirt med AR-teknik. Foto: Claes Nordström

I Ricohs utställning på Sign&Print Scandinavia får besökare chans att testa sin kreativa ådra. Ta på ett par AR-glasögon, designa din t-shirt och printa ut den på stört.

Patrik Zetterström hos Ricoh Sverige visar runt i företagets utställning på Sign&Print Scandinavia. I Ricohs arkmatade produktionsskrivare i Pro C7200x-serien demonstreras tonernyheterna guld och silver. På storformatssidan brer Ricoh Pro L5160e ut sig för att visa utskrifter på flexibla material.

Peter Hagström på Dxme printar t-shirtar till besökarna med Ricohs DTG-printer Ri2000. Foto: Claes Nordström

Det stora numret som lockar publik till montern är att de får möjlighet att designa en egen t-shirt med AR-teknik, förstärkt verklighet. Med ett par AR-glasögon på sig ser besökaren virtuella objekt framför sig och kan välja och vraka bland motiv och färger denne vill sätta på sin t-shirt. När motivet är spikat skickas filen vidare till DTG-printern Ri2000 där t-shirten skrivs ut.

Trycket värms efter utskriften och sedan är den redo att bäras. Foto: Claes Nordström

 

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Forslinds tryckeri växer med textil- och dekaltryck

Forslinds tryckeri i jämtländska Hammarstrand har utökat verksamheten. Nu behöver de lokala företagen inte vända sig utanför kommunen för hjälp med textiltryck och dekalproduktion.
FotoJet-(3)

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1