De går grönare i materialväg

PUBLICERAD: 6 april 2022
UPPDATERAD: 6 april
Stellan Pehrson i Papyrus utställning med produktmedia på Sign&print Scandinavia. Foto: Claes Nordström

Miljövänligare alternativ med produktmedia som kryllar av folier, canvas och wrapping-vinyler för det mesta inom visuell kommunikation. Det är budskapet som förmedlas på Sign&Print-mässan.
– Speciellt när det gäller Viscom-produkterna så jobbar vi med ett miljötänk och pvc-fritt, säger Stellan Pehrson på Papyrus.

En höjdpunkt i Papyrus produktutbud i utställningen är ett canvasmaterial av återvunnen polyester. Ett torn med pet-flaskor i montern symboliserar hur mycket plast som slängs i haven och hur man som materialköpare  köpa produkter och samtidigt slå ett slag för miljön.

– Det går åt 28.4 pet-flaskor per kvadratmeter. För en rulle som är 1 370 millimeter bred går det åt 1970 flaskor som du som köpare hjälper till att samla upp ur havet, säger Stellan Pehrson.

Pvc-fri bilfoliering från tillverkaren Grafityp. Foto: Claes Nordström

Förutom material för alla typer av skyltning visas också prov på bilfoliering. En folie från tillverkaren Grafityp som står i centrum:

– Den första riktiga pvc-fria wrapfolien konstaterar Stellan Pehrson hos Papyrus och utvecklar:

– Tidigare har allt pvc-fritt material varit lite skört. Det är lätt att göra sönder det. Men med den här wrappingfolien kan du dra och stretcha hur mycket som helst.

– En annan stor sak är att allting här är brandklassat enligt B1.

Foto: Claes Nordström

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera