De går grönare i materialväg

PUBLICERAD: 6 april 2022
UPPDATERAD: 6 april
Stellan Pehrson i Papyrus utställning med produktmedia på Sign&print Scandinavia. Foto: Claes Nordström

Miljövänligare alternativ med produktmedia som kryllar av folier, canvas och wrapping-vinyler för det mesta inom visuell kommunikation. Det är budskapet som förmedlas på Sign&Print-mässan.
– Speciellt när det gäller Viscom-produkterna så jobbar vi med ett miljötänk och pvc-fritt, säger Stellan Pehrson på Papyrus.

En höjdpunkt i Papyrus produktutbud i utställningen är ett canvasmaterial av återvunnen polyester. Ett torn med pet-flaskor i montern symboliserar hur mycket plast som slängs i haven och hur man som materialköpare  köpa produkter och samtidigt slå ett slag för miljön.

– Det går åt 28.4 pet-flaskor per kvadratmeter. För en rulle som är 1 370 millimeter bred går det åt 1970 flaskor som du som köpare hjälper till att samla upp ur havet, säger Stellan Pehrson.

Pvc-fri bilfoliering från tillverkaren Grafityp. Foto: Claes Nordström

Förutom material för alla typer av skyltning visas också prov på bilfoliering. En folie från tillverkaren Grafityp som står i centrum:

– Den första riktiga pvc-fria wrapfolien konstaterar Stellan Pehrson hos Papyrus och utvecklar:

– Tidigare har allt pvc-fritt material varit lite skört. Det är lätt att göra sönder det. Men med den här wrappingfolien kan du dra och stretcha hur mycket som helst.

– En annan stor sak är att allting här är brandklassat enligt B1.

Foto: Claes Nordström

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2