Dragning till storformatsflöde: ”Mycket intressanta leads”

PUBLICERAD: 6 april 2022
UPPDATERAD: 6 april
Anders Österberg och Nils-Arne Sletten hos Agfa välkomnar besökarna på Sign&Print Scandinavia. Foto: Claes Nordström

Vi tar tempen på Anders Österberg hos Agfa som visar ett helt flöde inom storformatsproduktion på Sign&Print-mässan.

– Bra, men lugnt. Inte jättehögt tempo, men det har faktiskt varit bra intresse bland de besökare som har kommit hit, säger Anders Österberg hos Agfa om mässan.

I Agfas utställning visas storformatsskrivaren Anapurna 1650i LED. En hybrid som skriver ut på både flexibla och rigida material. Därtill visas också web to print-lösningar. Produktionsflödet kombineras med efterbehandling i ett Kongsberg-skärbord.

Han påtalar att en del andra aktörer som vanligtvis ställer ut på mässan i storformatsklassen i år valde att hoppa av mässan. Utifrån det lockas fler till Agfas utställning:

– Det gör att det blir rätt bra intresse. Det blir också en fördel för då blir man rätt själv när inte så många andra är här som man konkurrerar mot, säger Anders Österberg och tillägger att de redan har har samlat en lista med intressanta och potentiella intressenter de kommer att följa upp.

– Det har varit mycket intressanta leads.

Läs vidare

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R