Dragning till storformatsflöde: ”Mycket intressanta leads”

PUBLICERAD: 6 april 2022
UPPDATERAD: 6 april
Anders Österberg och Nils-Arne Sletten hos Agfa välkomnar besökarna på Sign&Print Scandinavia. Foto: Claes Nordström

Vi tar tempen på Anders Österberg hos Agfa som visar ett helt flöde inom storformatsproduktion på Sign&Print-mässan.

– Bra, men lugnt. Inte jättehögt tempo, men det har faktiskt varit bra intresse bland de besökare som har kommit hit, säger Anders Österberg hos Agfa om mässan.

I Agfas utställning visas storformatsskrivaren Anapurna 1650i LED. En hybrid som skriver ut på både flexibla och rigida material. Därtill visas också web to print-lösningar. Produktionsflödet kombineras med efterbehandling i ett Kongsberg-skärbord.

Han påtalar att en del andra aktörer som vanligtvis ställer ut på mässan i storformatsklassen i år valde att hoppa av mässan. Utifrån det lockas fler till Agfas utställning:

– Det gör att det blir rätt bra intresse. Det blir också en fördel för då blir man rätt själv när inte så många andra är här som man konkurrerar mot, säger Anders Österberg och tillägger att de redan har har samlat en lista med intressanta och potentiella intressenter de kommer att följa upp.

– Det har varit mycket intressanta leads.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)