Italienskt gånger två i Convertecs monter

PUBLICERAD: 6 april 2022
UPPDATERAD: 6 april
Carsten Vilain Jensen, Convertec, och Ettore Briccoli Pontiggia, Neolt Factory med en XY Matic Trim Plus. Foto: Anja Degerholm

Nyligen blev Convertec återförsäljare för Neolt Factorys sortiment av efterbehandlingsutrustning. Under Sign&Print Scandinavia var en representant från det italienska familjeföretaget på plats för att möta de skandinaviska kunderna.

– Vi har funnits i Skandinavien innan, men de maskinerna som Convertec säljer riktar sig mer mot industriell användning, berättar Ettore Briccoli Pontiggia, International Sales Manager på Neolt Factory.

Företaget tillverkar utrustning för skärning, laminering, falsning och svetsning av bland annat banderoller. På mässan visades XY Matic Trim Plus, en helautomatisk skärmaskin för material som papper, vinyler och tapeter.

– Det är en maskin som är väldigt lätt att använda och den har flera olika säkerhetsfunktioner, till exempel sensorer så att man inte ska kunna klämma fingrarna och för att den inte ska överhettas och börja brinna, säger Ettore Briccoli Pontiggia.

Livedemos online

Dessutom visades den pneumatiska lamineringsmaskinen Shield 165 med silikonrulle som kan hantera allt ifrån matta vinyler till glättiga car wrapping-material.

I Convertecs monter fanns även Elitron representerade i form av livedemonstrationer online från företagets showroom i Italien. Denna kombination av digitala visningar och maskiner på plats har fallit väl ut, enligt utställaren.

– Vi har testat ett nytt koncept på årets mässa och det har blivit väldigt lyckat, säger Carsten Vilain Jensen på Convertec.

Läs vidare

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Stor skärbordsspecial: Borden blir större och mer automatiska

Skärbord återfinns hos allt fler grafiska företag. Flatbed-skärteknologin rymmer många möjligheter för efterbehandling av specialmedier. Effektiviseringen och automatiseringen ger snabb tillväxt.
cut_02

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2