Italienskt gånger två i Convertecs monter

PUBLICERAD: 6 april 2022
UPPDATERAD: 6 april
Carsten Vilain Jensen, Convertec, och Ettore Briccoli Pontiggia, Neolt Factory med en XY Matic Trim Plus. Foto: Anja Degerholm

Nyligen blev Convertec återförsäljare för Neolt Factorys sortiment av efterbehandlingsutrustning. Under Sign&Print Scandinavia var en representant från det italienska familjeföretaget på plats för att möta de skandinaviska kunderna.

– Vi har funnits i Skandinavien innan, men de maskinerna som Convertec säljer riktar sig mer mot industriell användning, berättar Ettore Briccoli Pontiggia, International Sales Manager på Neolt Factory.

Företaget tillverkar utrustning för skärning, laminering, falsning och svetsning av bland annat banderoller. På mässan visades XY Matic Trim Plus, en helautomatisk skärmaskin för material som papper, vinyler och tapeter.

– Det är en maskin som är väldigt lätt att använda och den har flera olika säkerhetsfunktioner, till exempel sensorer så att man inte ska kunna klämma fingrarna och för att den inte ska överhettas och börja brinna, säger Ettore Briccoli Pontiggia.

Livedemos online

Dessutom visades den pneumatiska lamineringsmaskinen Shield 165 med silikonrulle som kan hantera allt ifrån matta vinyler till glättiga car wrapping-material.

I Convertecs monter fanns även Elitron representerade i form av livedemonstrationer online från företagets showroom i Italien. Denna kombination av digitala visningar och maskiner på plats har fallit väl ut, enligt utställaren.

– Vi har testat ett nytt koncept på årets mässa och det har blivit väldigt lyckat, säger Carsten Vilain Jensen på Convertec.

Läs vidare

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959