De spred kärlek i färgsprakande monter

PUBLICERAD: 7 april 2022
UPPDATERAD: 7 april
Simon Ivarsson och Christina Lindblad bjöd på  Foto: Claes Nordström

Det var färgglatt i Artwork Systems utställning på Sign&Print-mässan – ett kärlekstema i kombination med skärbord från Kongsberg och arbetsflödeslösningar.

Den grafiska distributören Artwork Systems ställde ut på Sign&Print-mässan i färgsprakande stil för att sprida glädje när de visade hårdvara och mjukvara från Esko och Kongsberg precision cutting systems.

– Vi tänkte med allt som händer i världen så ville vi göra något annorlunda som sprider glädje när vi visar vilka möjligheter som finns med print, skärning och material, säger Christina Lindblad på Artwork Systems.

Lina Håkansson som driver Studio Håkansson ligger bakom designen av montern. Foto: Claes Nordström

Det var efter att Esko och Kongsberg delade på sig som Artwork Systems fick förtroendet att börja sälja både hårdvaran och mjukvaran i Skandinavien.

På mässan stod skärbordet Kongsberg C60 med det innovativa verktyget Vari Angle Tool för att skära vanliga material inom skylt- och displaymarknaden, bland annat tjocka robusta pappersbaserade skivor tryckta av montergrannen Agfa Graphics. Programvaran Automation Engine för skylt och displaymarknaden samt förpackningsverktyget Artios CAD stod också i rampljuset.

Bra feedback och många nya kunder blev det summa summarum på mässan:

– Vi har väldigt bra leads. Det kanske inte är så vanligt att vi faktiskt säljer något på plats men vi har väldigt goda förhoppningar och bra leads att jobba med när vi kommer hem härifrån.

Skärbordet Kongsberg C60 med det innovativa verktyget Vari Angle Tool. Foto: Claes Nordström

 

 

 

 

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2