Förvärv: ”Ett stort steg i Agfas transformation”

PUBLICERAD: 25 april 2022
UPPDATERAD: 14 november
Agfa satsar allt mer på förpackningstryck. Foto: Arkiv

Agfa-koncernen förvärvar brittiska Inca Digital Printers. Enligt företaget kommer uppköpet innebära att de får en starkare position med digitalt höghastighetstryck inom storformat men också att de tar ytterligare kliv in på marknader med förpackningstryck.

Pascal Juéry, vd och koncernchef för Agfa Gevaert-koncernen. Foto: Pressbild

Inca Digital Printers utvecklar och tillverkar produktionsteknik och digitala trycklösningar för skylt- och displayapplikationer, men också för den snabbt växande marknaden för digitaltryckta förpackningar. Agfa köper nu företaget av Screen graphic solutions group.

– Förvärvet av Inca  är ett stort steg i Agfas transformation. Digitaltryck är en lönsam tillväxtmotor för koncernen med en enorm potential som kommer att accelereras ytterligare genom tillskottet av Inca, säger Pascal Juéry, vd och koncernchef för Agfa Gevaert-koncernen.

Utskrifter i ett pass

Enligt Agfa blir Inca en idealisk partner. Företaget kommer komplettera med Incas portfölj av utskriftslösningar, bland annat med multipass-skrivare och en ny maskinserie med digitalpressar – utskrifter i ett pass för att printa på olika typer av förpackningar. I samarbete med wellpapptillverkaren BHS Corrugated har Inca även utvecklat en skräddarsydd inline utskriftsmotor.

Förvärv stärker positionen
Vincent Wille. Foto: Pressbild

Vincent Wille, vd för Agfas affärsområde inom digitaltryck och kemikalier:

– Kombinationen av Inca Digitals tillverkningskunnande och Agfas tekniska expertis, världsomspännande närvaro och utmärkta servicenätverk kommer att göra det möjligt för oss att erbjuda oöverträffade utskriftslösningar till våra kunder och att sömlöst anpassa oss till deras behov i detta snabbt föränderliga utrymme.

– Denna investering utnyttjar och stärker vår position på high-end och höghastighetsmarknaden för storformat som helhet och specifikt i det lovande förpackningssegmentet.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1