Högsta brandklass för pvc-fri tapet

PUBLICERAD: 3 maj 2022
UPPDATERAD: 3 november
Tapeten L-UV smooth FR har tilldelats den högsta säkerhetsstandarden. Foto: Pressbild

En printbar tapet i Neschens produktfamilj Green Wall har blivit godkänd för användning inomhus i tak och trappor.

Produktuppgraderingen gäller Neschen wallpaper L-UV smooth FR. Tapeten har ytvikten 170 gram per kvadratmeter ingår i företagets pvc-fria Green Wall-portfölj. Enligt Neschen är det en mångsidig tapetprodukt som har nu har blivit godkänd för inomhusbruk i linje med den högsta brandsäkerhetsklassen B-S1. Produkten har testats enligt den europeiska standarden för brandklassificering, DIN EN 13501.

Fler användningsområden

Den nya klassificeringen för tapeten innebär att den även kan komma i fråga för tak och trapphus.

– Vi är mycket glada över att vi kunde uppnå den högsta brandskyddsklassen med denna produkt. Detta öppnar upp för ett brett utbud av nya användningsområden inom inredningen för denna redan mångsidiga tapet – ett absolut mervärde för våra kunder, säger Dirk Peereboom, ansvarig produktchef på Neschen.

Fritt från lösningsmedel

Alla tapeter i Green Wall-familjen är fria från pvc-plast och lösningsmedel, så även den nyligen godkända L-UV smooth FR.  Tapeten är printbar med både uv-bläck och latexbläck. Enligt Neschen bäddar tapeten för en fotorealistisk utskriftskvalitet tack vare dess släta yta. Företaget menar vidare att eftersom tapetrullarna levereras i bredden 160 centimeter så reduceras skarvarna till ett minimum och ger mer plats för designomfånget.

Andra egenskaper är att tapeten inte krymper. Den är tvätt- och reptålig med reservation för vilket bläck som används. Det ska heller inte vara några problem att ta bort tapeten från väggen, enligt Neschen.

Neschens produktion. Foto: Pressbild

 

 

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

NI Solutions skriver avtal med kinesisk skärbordstillverkare

Nackabaserade NI Solutions fortsätter att plocka in nya maskintillverkare i sitt stall.
ny-IMG_8245

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell