Högsta brandklass för pvc-fri tapet

PUBLICERAD: 3 maj 2022
UPPDATERAD: 3 november
Tapeten L-UV smooth FR har tilldelats den högsta säkerhetsstandarden. Foto: Pressbild

En printbar tapet i Neschens produktfamilj Green Wall har blivit godkänd för användning inomhus i tak och trappor.

Produktuppgraderingen gäller Neschen wallpaper L-UV smooth FR. Tapeten har ytvikten 170 gram per kvadratmeter ingår i företagets pvc-fria Green Wall-portfölj. Enligt Neschen är det en mångsidig tapetprodukt som har nu har blivit godkänd för inomhusbruk i linje med den högsta brandsäkerhetsklassen B-S1. Produkten har testats enligt den europeiska standarden för brandklassificering, DIN EN 13501.

Fler användningsområden

Den nya klassificeringen för tapeten innebär att den även kan komma i fråga för tak och trapphus.

– Vi är mycket glada över att vi kunde uppnå den högsta brandskyddsklassen med denna produkt. Detta öppnar upp för ett brett utbud av nya användningsområden inom inredningen för denna redan mångsidiga tapet – ett absolut mervärde för våra kunder, säger Dirk Peereboom, ansvarig produktchef på Neschen.

Fritt från lösningsmedel

Alla tapeter i Green Wall-familjen är fria från pvc-plast och lösningsmedel, så även den nyligen godkända L-UV smooth FR.  Tapeten är printbar med både uv-bläck och latexbläck. Enligt Neschen bäddar tapeten för en fotorealistisk utskriftskvalitet tack vare dess släta yta. Företaget menar vidare att eftersom tapetrullarna levereras i bredden 160 centimeter så reduceras skarvarna till ett minimum och ger mer plats för designomfånget.

Andra egenskaper är att tapeten inte krymper. Den är tvätt- och reptålig med reservation för vilket bläck som används. Det ska heller inte vara några problem att ta bort tapeten från väggen, enligt Neschen.

Neschens produktion. Foto: Pressbild

 

 

Läs vidare

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera