Epson växlar upp med digitala etikettpressar

PUBLICERAD: 10 maj 2022
UPPDATERAD: 10 maj
Nya etikettpressen L-6534VW har utrustats med orange bläck för att ge användare ett större färgomfång tillsammans med CMYK och vitt bläck. Foto: Pressbild

Epsons nya etikettpress i SurePress-serien kommer med orange bläck. Tillverkaren uppgraderar samtidigt 4000-serien med nya modeller. Ett nytt bläcksystem och en vidareutveckling av torkprocessen ska bidra till högre produktivitet på filmsubstrat.

Den nya etikettpressen L-6534VW skriver ut med CMYK plus orange bläck samt med vitt bläck som standard. Förutom ett större färgomfång erbjuder den låga driftskostnader samt hög produktivitet och kan trycka på ett brett utbud av pappers- och filmsubstrat, enligt Epson.

Den digitala pressen använder Epsons LED UV-pinning system för att styra bläckdropparna för finare tongradering, skarpare bilder och mer levande färger. Företaget skriver att systemet tar färgkorrekthet och konsistens till nya nivåer, vilket ger kunderna mer skräddarsydda möjligheter att uppfylla deras krav. Hastigheten uppges nå 50 meter per minut vid körning av högvolymsapplikationer.

Minskad handpåläggning
Richard Garp, försäljningsansvarig för Epson Norden. Foto: Privat

För att underlätta för operatören och minska manuellt arbete finns en pekskärm för att sköta de dagliga etikettjobben, Epson egenutvecklade teknik Nozzle Verification Technology (NVT) samt automatiskt underhåll av skrivarhuvudena.

– Vi utvecklar kontinuerligt vår teknik och detta tillkännagivande visar tydligt vårt engagemang för att möta kundernas föränderliga behov, säger Richard Garp, försäljningsansvarig för SurePress hos Epson Norden.

Nytt i 4000-serien

Epson passar också på att ge ett lyft till SurePress 4000-serien och introducerar SurePress L-4733A/AW. Bland nyheterna finns ett nytt bläcksystem (AQ) för att ge en förbättrad bildkvalitet och färgstabilitet. Torkprocessen har också vidareutvecklats för att ge användare möjlighet att trycka på en större mängd substrat samt få en högre produktivitet på filmsubstrat.

Etikettpressen använder ett CMYKOG-bläckset för att ge ett större färgomfång och införandet av vitt och mattsvarta tryckfärger utökar substratets flexibilitet ytterligare, enligt Epson. Bläcken är uv- eller vattenbaserade och ska bättre möta behoven hos kunder inom mat- och dryckesindustrin, kosmetika och läkemedel samt industri- och hushållsartiklar.

– Epsons SurePress-sortiment av etikettpressar har ett världsomspännande rykte för kvalitet och mångsidighet, summerar Richard Garp.

SurePress L-4733A/AW. Foto: Pressbild

 

 

 

 

 

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1