Fujifilm vill göra stort avtryck

Flatbäddsskrivaren Acuity Prime. Foto: Pressbild

Under förra året lanserade Fujifilm två nyheter i storformatsklassen, Acuity Ultra R2 och Acuity Prime 20/30. Båda dessa kommer att visas under Fespamässan inom ramen för konceptet ”Blueprint Live”. Det blir Fujifilms största satsning på Fespa under de senaste fem åren.

För tre år sedan bestämde sig företaget för att gå tillbaka till ritbordet för att ta fram ett nytt system för uv-inkjet-skrivare. Resultatet är den nya Acuity-serien. Acuity Ultra R2 finns tillgänglig i storlekarna 3,2 eller 5 meter och båda modellerna kommer att synas i montern. Dessa skrivare har konventionell uv-härdning som standard, men finns även med led uv för sex färger plus vit.

Fujifilm har även lanserat ett nytt bläck för Acuity Ultra R2, Uvijet AU. Flatbäddsskrivaren Acuity Prime ska enligt Fujifilm kunna leverera höga hastigheter på en rad såväl hårda som flexibla mediatyper. Även till denna maskin finns det en ny serie med bläck, Uvijet HM.

Förutom dessa två mässnyheter lovar Fujifilm att visa upp ytterligare sex stycken banbrytande skrivare som också ingår i konceptet Blueprint Live, och som inte visats tidigare på mässor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *