Automatisera mera med Zünd

PUBLICERAD: 27 maj 2022
UPPDATERAD: 27 maj
Henrik Larsson Hedblom och Martin Roed Nielsen från Zünd i Skandinavien i samband med förra årets Fespa-mässa i Amsterdam. Foto: Anja Degerholm

När Zünd ställer ut på Fespa så är det med lösningar som kan automatisera hela den grafiska produktionen. Målet är ett så effektivt arbetsflöde för hela tryck- och efterbehandlingsprocessen som möjligt.

– Förutom våra maskiner Zünd S3 och Zünd G3, kommer vi att visa upp vår senaste teknologi för att optimera och övervaka arbetsflöden tillsammans med våra digitala skärlösningar. Allt från att förbereda filer för tryck och skärning, till att visualisera dem på skärbordet för enklare hantering och att med hjälp av robotlösningar plocka av skurna delar från skärbordet, säger Henrik Larsson Hedblom, säljansvarig i Sverige för Zünd Skandinavien.

Han kommer att närvara på Fespa i Berlin tillsammans med försäljningschefen Martin Roed Nilsen och vd:n Jacob Hansen.

Spara tid och minimera fel

Fokus på årets mässa är att visa hur smart produktion kan gynna även de mindre företagen, genom att undvika tidskrävande fel. Vid live-demos visas Zünds Pick&Place-användargränssnitt som med hjälp av en robot automatiskt plockar av de färdigskurna delarna och placerar dem på önskad plats.

För den som vill ta reda på var i produktionsprocessen det går att göra effektiviseringar kan den webbaserade övervaknings- och analysmjukvaran Zünd Connect vara ett verktyg. Genom att analysera data från alla användare så kan programmet beräkna Overall Equipment Efficiency (OEE).

– Vi på Zünd är övertygade om att detta är lösningar som både sparar tid och minimerar fel i produktionen både för det lilla tryckeriet som för större industriella producenter av grafiska produkter, säger Henrik Larsson Hedblom.

Henrik Larsson Hedblom och Martin Roed Nielsen från Zünd i Skandinavien
i samband med förra årets Fespa-mässa i Amsterdam.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2