Tre Europapremiärer hos Canon

Ny uppgraderingar till storformatsserien Canon Colorado kommer att presenteras på Fespa-mässan. Dessa kommer även befintliga maskinanvändare kunna dra nytta av. Foto: Pressbild

Det gäller att sticka ut i dagens fartfyllda värld med snabba vändningar och trender som kommer och går. Och det är precis vad Canon tar sikte på att göra på Fespa-mässan under parollen Make it big.

Den europeiska mässan, 31 maj till 3 juni, är betydelsefull för Canon.

– Eftersom vi är väldigt starka på vårt storformats­erbjudande så är Fespa en naturlig mötesplats för oss och för den grafiska marknaden, säger Matteus Celinski, Sverigechef för Canons affärsområde production print.

Matteus Celinski. Foto: Pressbild

Mycket krut läggs på att visa de nya segmenten Canon satsat mycket på, enligt Celinski:

– Det är både korta produktionsserier av förpackningar, inredningsdetaljer från tapetproduktion inline samt online kopplat till mjukvara för olika affärssystem och webbportaler.

Flow-teknik i flatbädd

Framför allt är det högvolymssegmentet Canon riktarr in sig på när de visar nyheter inom storformats- och flatbäddsprint. Canon skriver på sin sajt att de demonstrerar Arizona 2300-serien med Arizona FLOW-teknologi. Enligt företaget ger dessa flatbäddsskrivare användare en optimal utskriftskvalitet och mångsidighet på både styva och flexibla mediaapplikationer. I rampljuset på Fespa står maskinnyheten Arizona 2380 XT, uv led-teknik med tillhörande bläckpaketet IJC358.

Företaget ställer också upp med sin modulära lösning med uvgel-teknik för tapetproduktion. Arbetsflödet UV-gel Wallpaper Factory består av en motoriserad Fotoba Jumbo Roll Media Loader (JRL), som monteras på rulle till rulle-skrivaren Colorado.

Nya Colorado-funktioner

Det kommer också att tillföras nyheter i storformatsserien Canon Colorado. Den senaste rulle till rulle-skrivaren i serien är instegsmodellen 1630. Toppmodellen har beteckningen 1650. Canons UVgel-teknik kommer med tillval som FLXfinish, en andra mediarulle och dubbelsidig utskrift.

– Det är nya funktionaliteter som kommer kopplat till vår uv-gel-teknologi. Det är definitivt något att se fram emot.

Matteus Celinski säger att användare som redan producerar med dessa rullskrivare kommer att kunna dra nytta av de nya funktionerna.

– Det kommer att möjliggöra för våra befintliga kunder som redan investerat i Colorado att ta del av en del av dessa uppgraderingar. Det är nya funktionaliteter som kommer kopplat till vår uv-gel-teknologi. Det är definitivt något att se fram emot.

Canon aviserar vidare att de ställer ut imagePROGRAF GP-4000 för produktion av högkvalitetsaffischer samt imagePROGRAF TZ-30000-serien för att skriva ut CAD/GIS-ritningar och kartor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *