Tre Europapremiärer hos Canon

PUBLICERAD: 29 maj 2022
UPPDATERAD: 3 november
Ny uppgraderingar till storformatsserien Canon Colorado kommer att presenteras på Fespa-mässan. Dessa kommer även befintliga maskinanvändare kunna dra nytta av. Foto: Pressbild

Det gäller att sticka ut i dagens fartfyllda värld med snabba vändningar och trender som kommer och går. Och det är precis vad Canon tar sikte på att göra på Fespa-mässan under parollen Make it big.

Den europeiska mässan, 31 maj till 3 juni, är betydelsefull för Canon.

– Eftersom vi är väldigt starka på vårt storformats­erbjudande så är Fespa en naturlig mötesplats för oss och för den grafiska marknaden, säger Matteus Celinski, Sverigechef för Canons affärsområde production print.

Matteus Celinski. Foto: Pressbild

Mycket krut läggs på att visa de nya segmenten Canon satsat mycket på, enligt Celinski:

– Det är både korta produktionsserier av förpackningar, inredningsdetaljer från tapetproduktion inline samt online kopplat till mjukvara för olika affärssystem och webbportaler.

Flow-teknik i flatbädd

Framför allt är det högvolymssegmentet Canon riktarr in sig på när de visar nyheter inom storformats- och flatbäddsprint. Canon skriver på sin sajt att de demonstrerar Arizona 2300-serien med Arizona FLOW-teknologi. Enligt företaget ger dessa flatbäddsskrivare användare en optimal utskriftskvalitet och mångsidighet på både styva och flexibla mediaapplikationer. I rampljuset på Fespa står maskinnyheten Arizona 2380 XT, uv led-teknik med tillhörande bläckpaketet IJC358.

Företaget ställer också upp med sin modulära lösning med uvgel-teknik för tapetproduktion. Arbetsflödet UV-gel Wallpaper Factory består av en motoriserad Fotoba Jumbo Roll Media Loader (JRL), som monteras på rulle till rulle-skrivaren Colorado.

Nya Colorado-funktioner

Det kommer också att tillföras nyheter i storformatsserien Canon Colorado. Den senaste rulle till rulle-skrivaren i serien är instegsmodellen 1630. Toppmodellen har beteckningen 1650. Canons UVgel-teknik kommer med tillval som FLXfinish, en andra mediarulle och dubbelsidig utskrift.

– Det är nya funktionaliteter som kommer kopplat till vår uv-gel-teknologi. Det är definitivt något att se fram emot.

Matteus Celinski säger att användare som redan producerar med dessa rullskrivare kommer att kunna dra nytta av de nya funktionerna.

– Det kommer att möjliggöra för våra befintliga kunder som redan investerat i Colorado att ta del av en del av dessa uppgraderingar. Det är nya funktionaliteter som kommer kopplat till vår uv-gel-teknologi. Det är definitivt något att se fram emot.

Canon aviserar vidare att de ställer ut imagePROGRAF GP-4000 för produktion av högkvalitetsaffischer samt imagePROGRAF TZ-30000-serien för att skriva ut CAD/GIS-ritningar och kartor.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper