Canon avlossade nyheter på Fespa

Flatbäddsskrivaren Arizona 6100 Mark II är det nya flaggskeppet i Arizona-familjen. Foto: Claes Nordström

Canon öppnade Fespa-utställningen resolut med att avslöja tre nyheter. FLXfinish+ till storformatsserien Colorado för kunna skriva ut en mix av matt och blank yta på en enda utskrift. Arizona 6100 Mark II, som tar täten som den snabbaste flatbäddsskrivaren i Arizona-familjen samt ny programvara för arbetsflödet i storformatsskrivare.

Premiärerna kom på en och samma gång i samband med att Fespa-mässan öppnade. FLXfinish+, är Canons nya UVgel-funktion. Med en enda bläckuppsättning kan användare av Colorado-skrivare nu producera matta eller blanka utskrifter på ett och samma utskriftsmaterial – eller blandat matt och blankt.

 

Det räcker med en enda knapptryckning från operatörens sida för att skapa effektfulla tryck med matt och glättig look. Allt sker i en enda helautomatiserad process, utan övervakning och utan extra driftskostnader, enligt Canon.

Arizona 6100 XTS Mark II är numera det snabbaste i printväg som Canon har att erbjuda på flatbäddsidan. Foto: Claes Nordström

På flatbäddssidan, i företagets Arizona-sortiment, presenterades nya toppmodellen, Arizona 6100 Mark II. Utskriftshastigheten når upp till 220 kvadratmeter i timmen, anpassad för tryckleverantörer som producerar volymer på 20 000 kvadratmeter upp till 300 000 kvadratmeter per år.

Två flatbäddsmodeller finns att välja på. Dels Arizona 6100 XTS Mark II, med sin oberoende kontroll av vakuumzoner, för de som till vardags producerar ett varierat urval av fasta skivmaterial, även i ovanliga former. Dels modellen Arizona 6100 XTHF Mark II, som stöds av Arizona High-FLOW-teknik. Enligt Canon riktar sig denna maskin till användare inom storformatsgrafik som specialiserar sig på förpackningar eller tryck på mer utmanande material – till exempel porös wellpapp eller riktigt skeva material som plywood — som inte kan försegla vakuumområdet tillräckligt.

Tapetproduktion demonsterades i montern. Arbetsflödet UV-gel Wallpaper Factory består av en motoriserad Fotoba Jumbo Roll Media Loader (JRL), som monteras på rulle till rulle-skrivaren Colorado. Foto: Claes Nordström

Canon presenterade vidare att de har vidareutvecklat arbetsflödesprogramvaran PRISMA med nya PRISMA XL Suite. Enligt Canon är arbetsflödet skapat för att hjälpa grafiska designers och utskriftsleverantörer inom storformat att leverera utskriftstillämpningar med mervärde och att automatisera produktionen av komplexa jobb – samtidigt som den maximerar driftstiden i deras maskinpark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *