Canon avlossade nyheter på Fespa

PUBLICERAD: 31 maj 2022
UPPDATERAD: 31 maj
Flatbäddsskrivaren Arizona 6100 Mark II är det nya flaggskeppet i Arizona-familjen. Foto: Claes Nordström

Canon öppnade Fespa-utställningen resolut med att avslöja tre nyheter. FLXfinish+ till storformatsserien Colorado för kunna skriva ut en mix av matt och blank yta på en enda utskrift. Arizona 6100 Mark II, som tar täten som den snabbaste flatbäddsskrivaren i Arizona-familjen samt ny programvara för arbetsflödet i storformatsskrivare.

Premiärerna kom på en och samma gång i samband med att Fespa-mässan öppnade. FLXfinish+, är Canons nya UVgel-funktion. Med en enda bläckuppsättning kan användare av Colorado-skrivare nu producera matta eller blanka utskrifter på ett och samma utskriftsmaterial – eller blandat matt och blankt.

[metaslider id=”220730″]

 

Det räcker med en enda knapptryckning från operatörens sida för att skapa effektfulla tryck med matt och glättig look. Allt sker i en enda helautomatiserad process, utan övervakning och utan extra driftskostnader, enligt Canon.

Arizona 6100 XTS Mark II är numera det snabbaste i printväg som Canon har att erbjuda på flatbäddsidan. Foto: Claes Nordström

På flatbäddssidan, i företagets Arizona-sortiment, presenterades nya toppmodellen, Arizona 6100 Mark II. Utskriftshastigheten når upp till 220 kvadratmeter i timmen, anpassad för tryckleverantörer som producerar volymer på 20 000 kvadratmeter upp till 300 000 kvadratmeter per år.

Två flatbäddsmodeller finns att välja på. Dels Arizona 6100 XTS Mark II, med sin oberoende kontroll av vakuumzoner, för de som till vardags producerar ett varierat urval av fasta skivmaterial, även i ovanliga former. Dels modellen Arizona 6100 XTHF Mark II, som stöds av Arizona High-FLOW-teknik. Enligt Canon riktar sig denna maskin till användare inom storformatsgrafik som specialiserar sig på förpackningar eller tryck på mer utmanande material – till exempel porös wellpapp eller riktigt skeva material som plywood — som inte kan försegla vakuumområdet tillräckligt.

Tapetproduktion demonsterades i montern. Arbetsflödet UV-gel Wallpaper Factory består av en motoriserad Fotoba Jumbo Roll Media Loader (JRL), som monteras på rulle till rulle-skrivaren Colorado. Foto: Claes Nordström

Canon presenterade vidare att de har vidareutvecklat arbetsflödesprogramvaran PRISMA med nya PRISMA XL Suite. Enligt Canon är arbetsflödet skapat för att hjälpa grafiska designers och utskriftsleverantörer inom storformat att leverera utskriftstillämpningar med mervärde och att automatisera produktionen av komplexa jobb – samtidigt som den maximerar driftstiden i deras maskinpark.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell