Fujifilm satsar stort på storformat

Oliver Mills, Technical Marketing Specialist på Fujifilm, berättar mer om den nya hybridmaskinen Acuity Ultra Hybrid LED. Foto: Anja Degerholm

I samband med Fespa Berlin visar Fujifilm inte mindre än sex nya maskiner i Acuity-serien. Under första mässdagen såg en av dessa dagens ljus för första gången: en 3,2 meter stor hybridskrivare med LED. 

Med konceptet “Blueprint Live” breder Fujifilm ut sig i en av de större montrarna på mässan. Med sig har de tre modeller av Acuity Prime, Acuity Ultra R2 i två storlekar (3,2 respektive 5 meter) samt nya Acuity Ultra Hybrid LED. Samtliga maskiner i montern har mindre än ett år på nacken.

– Vi har gjort en 180 grader vändning, från att ha varit distributör i många år till att bli tillverkare. Det vi vill hjälpa kunderna med är att hitta produkter som ger ROI (Return of Investment) efter pandemin och visa det med hjälp av applikationer som kunderna verkligen arbetar med, säger David Burton, Director Wide Format Inkjet Systems på Fujifilm.

Den som vill slå till på en Acuity Prime L får vänta ett tag till, än så länge finns det bara ett utställningsex.

Acuity Ultra R2 lanserades under förra året och har konventionell uv-härdning som standard, men finns även med LED UV för sex färger plus vit. Flatbäddsskrivarna Acuity Prime 20/30 släpptes också under 2021 och har nu kompletterats med en ännu större modell, Prime L. Den finns än så länge bara som en betaversion och kommer att bli tillgänglig på marknaden i slutet av året.

Nya Acuity Ultra Hybrid LED lämpar sig väl för tryckföretag som behöver printa på olika typer av material.

– Den klarar både flexibla och rigida media och erbjuder därmed en stor variation när det gäller applikationer, säger Oliver Mills, Technical Marketing Specialist på Fujifilm.

Acuity Ultra med fem meters bredd har ett härdningssystem från Mercury som gör att den kan printa i hög hastighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *